Ponedeljak 12.12.2016.
14:12
Sputniknews, Vestionline

Lavrov: Vučiću, pozdravio te Putin i poručio da...

Tanjug
Posle vas: Vučić i Lavrov

Lavrov je preneo Vučiću pozdrav od predsednika Vladimira Putina.

- Cenimo Vaš napor za razvoj odnosa sa Rusijom i cenimo sve što radite za našu međudržavnu saradnju - poručio je Lavrov Vučiću.

Takođe, Lavrov je poručio Vučiću da Rusija neće mešetariti po Srbiji.

- Rusija se neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije. Uvek smo spremni da nađemo balans u našim interesima - istakao je ministar Lavrov.

Lavrov je naveo da Moskva takođe ceni i to što je srpski premijer ostvario ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima i što je narod pokazao da podržava politiku razvoja srpsko-ruskih odnosa.

- Srbija sada beleži ekonomski rast, a nadamo se i da će prošlogodišnje zasedanje spoljnoekonomske komisije u Moskvi tome i doprineti - istakao je ruski diplomata.

Pored toga, Lavrov je dodao da Srbija i Rusija ostvaruju veliku saradnju i u humanitarnom aspektu, ali i po spoljnopolitičkim pitanjima.

Tanjug
Lavrov i Vučić tokom razgovora

Vučić Lavrovu: Spremni za dalju saradnju

Premijer Vučić je izrazio nadu da će se Lavrov osećati kao kod kuće.

- Takođe se nadamo da će saradnja među našim narodima i zemljama biti bolja i uspešnija. Lično sam uveren da ćemo odnose podići na viši nivo i to je naš zajednički zadatak.

Premijer Vučić je istakao da bi jedan od fokusa saradnje Srbije i Ruske Federacije trebalo da bude privredna saradnja, imajući u vidu pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

On je naglasio da je Srbija spremna za unapređenje saradnje u oblasti energetike, poljoprivrede i telekomunikacija i dodao da su ruske investicije u svim navedenim oblastima dobrodošle.

Premijer Vučić obavestio je ministra Lavrova o ekonomskom napretku Srbije i izrazio interesovanje Srbije za proširenje kapaciteta za skladištenje gasa u Banatskom dvoru, kao i za izvoz Fijat vozila na rusko, ali i tržište Evroazijske unije.

Predsednik srpske Vlade zahvalio je na donaciji Ruske Federacije za unutrašnje oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu, kao i aktuelne izrade mozaika na kupoli Hrama.

2024 © - Vesti online