Nedelja 11.12.2016.
08:57
Vestionline

"Vučić nas vuče za nos, ali Srbija neće postati zemlja fantomki i straha"

A. Čukić
Vlast i dalje pokušava da zataška nelegalno rušenje u Savamali

"Tiranin zaglupljuje podanike"

- Nema van Srbije - ni u Briselu, ni u Pekingu, ni u Vašingtonu, ni u Moskvi - ljudi koji će da skinu grčeve sa naših lica, to možemo samo mi ovde - rekao je Janković, nakon što mu je uručena nagrada "Dobar primer Novog optimizma" u klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kome je u subotu uveče takođe uručeno priznanje "Dobar primer novog optimizma", ocenio je da je ideja o demokratiji u Srbiji redukovana na ideju o višepartijskom sistemu. 

- U takvom društvu vodi se bespoštedna borba bez ikakvih ograničenja u političkoj areni, a građani su kolateralna šteta. Kad vam neko kao premijer Srbije kaže da će vas usrećiti tako što će napraviti aranžman sa nekim stranim partnerom a da neće da vam pokaže ugovor, on vas vuče za nos - kazao je Šabić. 

Prema rečima advokata Slobodana Beljanskog, ćutanje je jedan od uzroka dobrovoljnog ropstva, pored navike i nastojanja tiranina da zaglupljuje podanike. 

- Poluinteligentni nisu u stanju ništa da stvore, ali uživaju u činjenju zla drugome. Videli smo to nedavno u Skupštini Srbije, kada su kudili Jankovića i Šabića. A Janković i Šabić su jedan od razloga da Srbija dobija prelazne ocene u putu ka EU - rekao je Beljanski. 

2024 © - Vesti online