Subota 19.06.2010.
21:06
Vestionline

Rajevac i Verbek zadovoljni podelom bodova

"Ovo je dobar rezultat za nas. Sada imamo četiri boda i u poslednjem kolu dovoljan nam je remi protiv Nemačke kako bismo išli u osminu finala", rekao je Rajevac.

Australija je povela u 11. minutu golom Hofmana. Gana je izjednačila u 25. minutu pogotkom Gijana sa penala. Prethodno je dosuđen kazneni udarac za Ganu, pošto je Kjuel rukom zaustavio loptu na gol liniji. Italijanski sudija pokazao je crveni karton Kjuelu, a precizan sa 11 metara bio je Gijan Asamoa.

"Okrećemo se duelu sa Nemačkom, koji je sada za nas najvažnija utakmica na turniru. Daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj. Situacija u grupi je veoma zanimljiva i neizvesna, nema favorita, a čak i Australija može da se plasira dalje", zaključio je Rajevac.

Selektor Australije Pim Verbek izjavio je da je i on zadovoljan bodom.

"Morali smo mnogo da radimo na današnjoj utakmici. U jednom trenutku smo imali i vođstvo, ali smo najveći deo utakmice igrali sa desetoricom fudbalera. Da bi prošli dalje, u poslednjem kolu moramo da pobedimo sa 3:0. Težak je to zadatak, ali želimo da ostvarimo cilj", rekao je Verbek.

Prvo mesto na tabeli drži Gana sa četiri boda, a Nemačka i Srbija imaju po tri. Australija je poslednja sa samo jednim bodom.

Mečevi trećeg, poslednjeg kola u grupi D biće odigrani 23. juna, a sastaće se Gana - Nemačka i Srbija - Australija.

2024 © - Vesti online