Subota 10.12.2016.
04:00
Z. Marjanović - Vesti

Pobio komšije zbog đubriva!

Vesti
Tragedija u Kruševcu

Komšije ubijenih Stevanovića kažu da je Radičević sa Zoranom i Gordanom već dve godine bio u svađi zbog zemlje, ali da ništa nije ukazivalo da će se dogoditi tragedija.

- Zoran je u sredu traktorom prevozio stajsko đubrivo jer je hteo da đubri oranicu. Koliko sam čuo, to đubrivo je padalo sa prikolice po putu, što je Životi smetalo pa je pozvao komunalnu inspekciju. Tada sam prolazio pored njegove kuće i video ga kako priča sa komunalnim inspektorima. Samo je mahnuo rukom, pozdravio me, a ja sam nastavio dalje - rekao je jedan od komšija.

Slučajne žrtve

Ubijeni Miloje Kostović i ranjeni Živan Čurlić nisu bili u svađi sa Radičevićem, već su se slučajno zatekli na mestu tragedije.
- Videli su da Zoran obrađuje zemlju i želeli su da mu pomognu. Njih dvojica se nisu svađali sa Životom, niti su se ikada mešali u Životine svađe sa Stevanovićima. Sve ovo je moglo drugačije da se završi, trebalo je samo da sednu kao ljudi i da se dogovore - rekao je jedan od komšija.
Meštani kažu i da su Zoran i Gordana bili veoma radni, pošteni i cenjeni u selu, dok za Životu navode da je bio poznat kao kavgadžija.

Kada su komunalni inspektori napravili zapisnik i otišli, Života je uzeo lovačku pušku i pucao najpre u Gordanu, a zatim otišao do njive i u polju ubio Gordaninog muža Zorana i Miloja Kostovića! Onda je cev puške okrenuo ka Čurliću i naneo mu povrede koje, srećom, nisu opasne po život.

- Gordana je još davala znake života kada je prebačena u bolnicu, ali je preminula nekoliko sati kasnije. Povrede su bile teške i reanimacija nije uspela. Drugi pacijent nije životno ugrožen i njegovo zdravstveno stanje je stabilno - izjavio je dr Zvonko Veselinović iz Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu gde je Gordana Stevanović bila prebačena.

Nakon krvavog pira, Života je otišao do svoje kuće. Usput je sreo sina Dragana koji u tom trenutku i nije znao šta je njegov otac učinio.

- Pitao sam ga šta će mu puška i pokušao da mu je uzmem, ali me je on odgurnuo i rekao mi da se sklonim. Seo je u automobil i otišao noseći pušku sa sobom, a ja sam odmah pozvao policiju jer sam se uplašio. Ubrzo su mi javili šta je uradio komšijama i da se posle ubio na groblju - ispričao je šokirani Dragan.

Policija je, nakon što je dobila dojavu šta se u polju dogodilo, krenula u potragu za Životom. Tražili su ga na nekoliko lokacija, a onda je njegovo telo nađeno na groblju u Ratini.

Masovne ubice

jul 2016. - pet osoba je ubijeno, a 22 su ranjene kad je Slaviša Zlatić (38) ušao u kafić u Žitištu i ispalio rafal iz automatskog oružja.
maj 2015. - Rade Šefer (55) u Martonošu kod Kanjiže ubio je sina, snahu, njene roditelje, kao i svoju suprugu, tasta i taštu, a ranio nekoliko osoba koje su prisustvovale venčanju njegovog sina.
april 2013. - Ljubiša Bogdanović ubio je 13 komšija u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, među kojima i svog sina i majku, kao i dete od dve godine, posle čega je presudio sebi.
jul 2007. - Nikola Radosavljević hicima iz lovačke puške ubio je devet komšija i teško ranio dve osobe u selu Jabukovac kod Negotina.

2024 © - Vesti online