Petak 09.12.2016.
09:45
Vesti

Novi serijali "Vesti": Srpski obaveštajci u akciji; Kako je stvarno pao Knin?

V. Sekulić
Stevan Đurović i Jugoslav Petrušić Dominik

SRPSKI OBAVEŠTAJCI PONOVO U AKCIJI: Zašto ćutiš, Srbijo?

Ekskluzivna serija o terorističkoj OVK iz pera srpskih obaveštajaca, pukovnika Stevana Djurovića i Jugoslava Petrušića Dominika: uloga Zapada u formiranju zloglasne albanske formacije i šta piše u tajnim dokumentima NATO, Kfora i Euleksa. Kako je Albanija obučavala lažne azilante i kako su novcem od droge finansirani teroristi.

Zašto su ubice iz Klečke zaposlene u Misiji UN na Kosovu i prava istina o grobnici u Batajnici kod Beograda, gde su "pronalaženi ostaci" živih i zdravih Albanaca.

KAKO JE STVARNO PAO KNIN: U rat sa tenkovima, iz rata sa motikama

Dve decenije posle pada Republike Srpske Krajine u avgustu 1995, Slobodan Vukosavljević, danas pukovnik JNA u penziji, u svojoj knjizi "Zašto je pao Knin - Ispraćaj naroda", obelodanio je do sada manje poznate podatke, koji pokazuju koliki je, zapravo, udeo i odgovornost srpske strane za jedan od najvećih egzodusa Srba u novijoj istoriji. Vukosavljević je progovorio o smeni sposobnog oficirskog kadra RSK i dovođenju poslušnih, izostanku vojne podrške i Srbije i tadašnje Jugoslavije, kao i o koordiniranoj smeni generala Ratka Mladića sa komandne funkcije u Republici Srpskoj. 

2024 © - Vesti online