Četvrtak 08.12.2016.
22:17
Vestionline

EP: Veliki remi rukometašica u duelu sa Švedskom

Reuters
Velika borba se vodila na liniji od šest metara

Posle igre gol za gol u prvoj polovini prvog poluvremena pri rezutatu 11:11 naša selekcija napravila je seriju od 6:0 i činilo se da upravo tada trasira put ka trijumfu protiv domaćina.

Međutim, uspele su Šveđanke da do poluvremena razliku smanje na samo tri gola zaostatka, s redinom drugog poluvremena i da izjednače na 22:22. Od tog momenta gledali smo rezultatsku klackalicu sve do same završnice.

Posle brojnih promašenih zicera napih devojaka domaći tim ulazi u poslednji minut sa golom viška, ali je na tri sekunde pre kraja šutem sa devet metara Kristina Liščević izjednačila i tako donela veliki bod našoj selekciji koja kao prvoplasirana iz grupe A ide u drugu fazu takmičenja.

Najefikasnije u našem timu bole su Radosavljević, Krpež-Šlezak i Pop-Lazić sa po pet pogodaka, dok su kod Šveđanki bolje od ostalih bile Sand sa osam i Hagman sa pet golova.

Srbija će u subotu u Geteborgiu igrati protiv prvoplasirane selekcije iz grupe B, a to je reprezentacija nemačke. U ponedeljak naše devojke igraju protiv Francuske, a u sredu sa Holanđankama.

Švedska - Srbija 30:30 (15:18)  

Švedska: Bundsen, Iden, Melgard, Ekenman, Stromberg, Blom 3, Roberts 3, Sand 8, Vestberg 1, Lagerkvist 2, Gulden 4, Blomstrand, Hagman 5, Jakobsen, Oden 2, Alm 2.


Srbija: Risović, Kolundžić, Čolić, Radosavljević 5, Krpež-Šlezak 5, Trifunovič, Lavko 1, Kovačević, Georgijev 3, Pop-Lazić 5, Obradović 2, Nikolić 1, Stoiljković 4, Liščević 1, Petrović, Dmitrović 3

Rezultate i tabele svih grupa, kao i raspored druge faze takmičenja možete da pogledate OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online