Četvrtak 08.12.2016.
16:38
Tanjug

Pravaši pretili Pupovcu: "Kaj nema neka vrba za tog smrada?"

A. Čukić
Našao se na udaru hrvatskih desničara: Milorad Pupovac

Keleminec je ovu poruku Pupovcu uputio pošto je glasilo SNV "Novosti" objavilo tekst o spomen ploči hrvatskim veteranima sa uklesanim ustaškim pozdravom u centru Jasenovca, što je podiglo prašinu u Hrvatskoj i šire.

Pupovac je, naime, tri dana posle objavljivanja priče o spornoj spomen-ploči na svom Fejsbuk profilu konstatovao da se niko od nadležnih predstavnika vlasti odgovornih za ustavnost i zakonitost nije oglasio na tu provokaciju.

- Ovu poruku sam poslao Miloradu Pupovcu: Ne s.... Sa pozdravom "za dom spremni" borili smo se protiv tvojih četnika koji su hteli Veliku Srbijicu. Zato ima da ćutiš jer ovo je Hrvatska - napisao je Keleminec na svom profilu. On je zatim svojim sledbenicima dao instrukciju da poučeni njegovim primerom učine isto i Pupovcu pošalju "poruku-čestitku s pozdravom "Za dom spremni".

A da se njegovi sledbenici ne bi previše mučili, postavio je i poveznicu na Pupovčev profil i poručio mu da "ako mu taj pozdrav smeta odseli u Srbiju".

Da je njegov huškački poziv urodio uznemirujućim, uvredljivim i pretećim porukama, dokazuje čitav niz komentara i privatnih poruka kojima su Keleminčevi sledbenici pod imenima i prezimenima zasuli profil predsednika SNV-a. Mnoge od njih sadržavale su i pretnje smrću.

"Prometne nezgode se dešavaju, jel' da Milorade?", "Pa dobro kaj nema neka vrba za tog smrada", samo su neke od njih, prenele su Novosti.

2024 © - Vesti online