Petak 09.12.2016.
00:45
S. Đ. - Vesti

Sanjao farmu, postao pevač

A. Čukić
Roker u mladosti: Miroslav Ilić

- Kao golobradi mladić, za razliku od većine mojih vršnjaka, maštao sam da budem farmer. Bio sam muzikalan i sa 11 godina sam pevao u Domu sindikata. Moji roditelji su među retkima u selu imali radio, onaj Teslin, a potom je otac, sa pojavom prvih ploča, kupio i gramofon. Majka je bila muzikalna i prenela je to na mene. Cela moja generacija slušala je radio Luksemburg.

"Padali" smo na hipi pokret, nosili dugu kosu i uske framerke, pratili svetske muzičke trendove. Ali kad sam odlučio da moje uhlebljenje bude folk, hteo sam da bude autentičan, primeren ovom podneblju - kaže Miroslav Ilić.

Težak studentski život, kao i borba za opstanak porodice naterali su ga da se bavi pevanjem.

- U Skoplju sam upisao Elektrotehnički fakultet i dao nekoliko ispita. Oženio sam se i vratio u rodne Mrčajevce. Rodila mi se ćerka Marija i moralo je od nečega da se živi. Pobedio sam na audiciji za mlade pevače i tako stekao pravo da učestvujem u velikom muzičkom karavanu Pesma leta i pobedio. Imao sam sreću da upoznam čika Obrena Pjevovića, koji je imao presudnu ulogu u mojoj karijeri. Nizali su se hitovi, jedino me popularnost nikada nije interesovala, iako je sastavni deo ovog posla.

2024 © - Vesti online