Četvrtak 08.12.2016.
12:22
Vestionline

Obama pod pritiskom: Da li su Rusi krivi ili ne?

Reuters
Traže da utvrdi odgovornost Rusa: Barak Obama

Bela kuća još nije odgovorila na pismo koje je pre nedelju dana potpisao svaki demokrata iz obaveštajnog komiteta Senata koji traže deklasifikaciju “dodatnih informacija koje se tiču ruske vlade i američkih izbora”.

Sada je i grupa demokrata iz Predsedničkog doma takođe pisala predsedniku tražeći odgovore na pitanja o mogućem ruskom hakovanju izbora, zatim na pitanja o objavljenim mejlovima zvaničnika kampanje, o Vikiliksu i o lažnim vestima koje su stvorene i distribuirane kako bi prvarile američke glasače.

I demokrate iz Senata i iz Predsedničkom doma, od kojih nekolicina ima pristup poverljivim informacijama, snažno su ukazalai na to da Obamina administracija i obaveštajne agencije poseduju mnogo više znanja o ruskoj umešansoti u izbore, nego što to govore.

Visoki zvaničnici američkih obaveštajnih agencija i bezbednosni oficiri su u oktobru zvanično optužili Kremlj da stoji iza hakovanja Demokratskog nacionalnog komiteta i ukazali da Rusi koriste Vikiliks kako bi se “oprali od odgovornosti”.

2024 © - Vesti online