Sreda 07.12.2016.
16:52
Vestionline, Tanjug

Dragica Đurić: Daleko je finale

Reuters
Dragica Đurić slavi sa svojim izabranicama

- Devojke su proslavile dve pobede u svlačionici, što je i viđeno na socijalnim mrežama. Novi je dan, sve misli su okrenute ka Šveđankama. Osnovni cilj je ispunjen, on podrazumeva i plasman u prvi šešir u žrebu kvalifikacija za naredno Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, ali po svemu viđenom, srpske reprezentativke nemaju razloga da stanu na tome - rekla je Đurić za sajt RSS.

Đurić ne želi euforiju zbog trijumfa nad Slovenijom i vicešampionom Evrope Španijom.

- Moramo da budemo realni. Čujem i vidim komentare "idemo u finale", a to je tako daleko, do takvog podviga se mora pobediti mnogo teških utakmica. Stalo nam je da odigramo kvalitetnu utakmicu protiv Švedske, ako mislimo da pobedimo moramo da budemo odlični u odbrani i napadu - poručila je Đurić.

Ona ne misli da će domaću selekciju uzdrmati poraz od autsajdera Slovenije u prošlom kolu.

- Sigurno da im nije prijao poraz, ali poznavajući njihov mentalitet ne bi trebalo da ih poremeti. Sa druge strane, ne razloga ni da mi odigramo ispod nivoa, u pobedničkom smo pohodu i ako nam se pruži šansa, pokušaćemo da pobedimo pred 7.000 njihovih navijača. To će biti pravi izazov - navela je Đurić.

Srednji bek Srbije Tamara Georgijev veruje u novu pobedu i maksimalan učinak posle prve faze.

- Ne želimo da se zadovoljimo, idemo dalje da se borimo. Ulazimo hrabro u meč sa domacinom, pobeda bi puno značila i bili bismo bliže nekim velikim ostvarenjima. Leže nam skandinavske zemlje, imamo šansu. Ako zaustavimo Gulden pobedićemo sigurno - rekla je Georgijev.

Njena saigračica Marija Obradović smatra da su prethodna dva rezultata očekivana.

- Imamo kvalitetnu ekipu i naše samopouzdanje raste iz meča u meč. Pravi smo kolektiv, kao debitant se jako lepo osećam u timu. Ostvarilo se nešto što sam dugo žzelela. Verujemo u naš kvalitet, a ostaje da svi poveruju u nas. Očekujem da pobedimo i Švedsku - zaključila je Obradović.

Utakmica 3. kola A grupe EP između Srbije i Švedske igra se sutra od 20.45 u Stokholmu.

2024 © - Vesti online