Sreda 07.12.2016.
10:24
Vestionline

"Vučić i Milo uplatili 5 miliona evra Bebi Popoviću"

Tanjug
Zajedno šuruju: Milo Đukanović i Aleksandar Vučić

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, je na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini, izrazio zadovoljstvo što su Dveri posle pet godina vlasti SNS-a, imali prilike za jedan ozbiljan duel suočavanja mišljenja između vlasti i opozicije.

Rekao je da je tema je bila budžet za 2017. godinu i da on na ovoj KZN želi iznova da ukaže na sve one teme na koje predsednik Vlade Aleksandar Vučić nije imao odgovor i na svaki drugi mogući način pokušao da se u javnosti što manje čuje istina o onome što su ga Dveri pitale.

- Pre svega nije nam odgovorio na pitanje šta će biti sa svim onim stranačkim zaposlenjima u državnoj upravi i sa svim onim naprednjačkim kadrovima zaposlenim po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima uprkos zabrani o zapošljavanju - istakao je Obradović.

- Naravno izbegao je da objasni zašto mu je direktorka Svetske banke šefica i zašto ne sme da potroši ni jedan dinar iz budžeta ako ne pita MMF?Izbegao je da kaže da zbog MMF-a kasni budžet u Skupštinu. Nije smeo da kaže ništa o bankarskim derikožama i korumpiranim sudovima od strane banaka. O tome da je udario na sirotinju, a nikada nije smeo da udari na bogate. Nije smeo da oporezuje strane banke i da naplati porez tajkunima - dodao je obradović.

- I ono što je najvažnije, kako je uspeo da smanji 400 miliona dinara za rad Skupštine, a da poveća milijardu i šest stotina miliona za rad Vlade? To su vam uštede po shvatanju Aleksandra Vučića, kako poniziti Narodnu skupštinu i kako smanjiti primanja izuzetnim ljudima koji rade u stručnim službama Narodne skupštine – istakao je Boško Obradović.

Obradović je rekao da je Aleksandar Vučić replicirao 38 minuta na njegovo izlaganje, a da je on dobio samo dva minuta da odgovori, i da ovim putem postavlja sledeća pitanja, kako bi javnost bila upoznata:

- Da li je Aleksandar Vučić uz pomoć svog bliskog prijatelja Mila Đukanovića, uplatio zajedničkom Pi-Ar šefu, Vladimiru Bebi Popoviću 5 miliona evra u jednoj austrijskoj banci na račun? Da li je Nebojša Stefanović, ministar policije, organizovao prevoz helikopterom, izvesnog Sinđelića, u danu izbora u Crnoj Gori, da bi taj Sinđelić danas bio zaštićeni svedok tužilaštva Crne Gore, u jednoj montiranoj aferi, koja je zapravo odlučila izbore u Crnoj Gori? Dakle, Vučić je direktno spasio Mila Đukanovića od poraza na izborima - pita Obradović.

Obradović je još dodao da u Vladi sedi pola DOS-a i da Aleksandar Vučić nema ni jedan jedini dan radnog staža mimo politike. Kao i da je Aleksandar Vučić ceo život na skupštinskoj plati i u skupštinskom restoranu.

- Posebno je uvredljivo za sve nas da nam Aleksandar Vučić kaže da on živi od 100 hiljada dinara plate. Pa da li bilo ko u Srbiji veruje da Aleksandar Vučić, kome je samo školarina za sina iznosila par hiljada evra, živi od 100 hiljada i hvali se svojim poštenjem?" – zaključio je predsednik Dveri.

2024 © - Vesti online