Utorak 06.12.2016.
21:31
Vestionline

Lazanski sumnja: U ubistvo gardista umešani stranci?

Tanjug
3D rekonstrukcija zločina na Topčideru: Ko je ubio srpske gardiste?

- Da li to postoji neki paralelni sistem izveštavanja, paralelni sistem vojne hijerarhije ili tu ima nekih inostranih elemenata, što je najviše zabrinjavajuće, što me najviše kopka i dovodi u jednu vrstu teške dileme - naveo je Lazanski za televiziju Pink.

On je rekao da je vrlo zanimljivo što to prvo nisu saznale obaveštajne i kontraobaveštajne službe vojske, kao što bi trebalo.

- Vrlo je zanimljivo da odgovarajaće obaveštajne i kontraobaveštajne službe vojske, koje bi prve to trebalo da znaju, nisu obavestile ili jesu, ne znam šta od toga, nego da kabinet predsednika države obaveštava načelnika Generalštaba da se u tom i tom objektu desilo to i to - kazao je Lazanski.

Advokat porodice dvojice stradalih gardista Olgica Batić izjavila je ranije da je bivši načelnik Generalštaba Branko Krga svojevremeno rekao da mu je nejasno kako to da ga o pogibiji gardista prvi obaveštava Jeremić, koji je 2004. godine služio civilni vojni rok u svojstvu savetnika tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Ona je dodala i da očekuje da se u tom slučaju, sasluša Vuk Jeremić, da su to tražili od tužilaštva, ali da ne zna da li je to učinjeno.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović pronađeni su 5. oktobra 2004. mrtvi posle pucnjave u krugu vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

2024 © - Vesti online