Utorak 06.12.2016.
19:59 >> 20:28h
Vestionline

EP: Fantastične Srpkinje iznenadile "crvenu furiju"

Rukometni savez Srbije
Sjajne igre Srbije na EP u Švedskoj

Ovim trijumfom nad evropskim vicešampionkama, izabranice Dragice Đurić obezbedile su plasman u narednu rundu. Otišle su tiho, bez pompe, ali u Skandinaviji naše rukometašice blistaju. Krila Katarina Krpež Šlezak i Sanja Radosavljević letele su po terenu, iz kontre postizale lake golove, a na golu je fenomenalna bila Marija Čolić. Iskusne Špankinje nisu znale kako da probiju bedem ispred našeg golmana. U prvom poluvremenu povredila se najbolja rukometašica Španije, čuvena Marta Mange.

swe2016.ehf-euro.com/Uroš Hočevar
Blistave Srpkinje u Švedskoj

U 40. minutu, Srbija je imala +9 (19:10). Španija je prišla na -5 sredinom drugog poluvremena, a u 54. minutu "furija" je imala samo tri gola zaostatka - 21:18. U drugom delu drugog poluvremena su Srpkinje pale, nije bilo rešenja u napadu, ali odlična Marija Čolić nije dozvolila da prokockamo veliku prednost.

Na četiri minuta pre kraja, naš čuvar mreže je odbranio sedmerac kod rezultata 22:18 i tada je pitanje pobednika definitivno bilo rešeno. U poslednjih nekoliko minuta razigrala se Marina Dmitrović, i golovima sa više od 10 metara sačuvala prednost.

Najefikasnija u Srbiji bila je Katarina Krpež Šlezak sa šest pogodaka, Jovana Stoiljković je postigla pet, Sanja Radosavljević četiri, a Marina Dmitrović, Jelena Živković i Slađana Pop Lazić po tri pogotka. Na golu, Čolićeva je imala 15 uspešnih intervencija (jedan sedmerac, procenat uspešnih odbrana veći od 41 odsto). U poraženoj ekipi najbolja je bila Karmen Martin sa šest golova.

U poslednjem kolu A grupe na EP, Srbija će u četvrtak igrati sa domaćinom Švedskom. Iako su se Srpkinje plasirale u narednu rundu, bodovi će se prenositi u narednu fazu. Za sada imamo sigurna dva boda u drugoj rundi šampionata.

Bravo devojke!!!

OVDE možete da pogledate rezultate, tabele i raspored EP u Švedskoj.

2024 © - Vesti online