Utorak 06.12.2016.
17:01
ruskarec.ru

Zašto Džon Keri pamti sovjetske vojnike?

Reuters
Džon Keri

Keri je objasnio da je putovao iz Frankfurta u Berlin vojnim vozom koji je trebalo da prođe preko teritorije Istočne Nemačke.

- Nisu nam dozvoljavali da podižemo zavese, međutim ja sam to ipak uradio. Imao sam šest limenki pepsi kole ili nečeg sličnog i nekoliko stripova koje sam kupio u Frankfurtu. I nisam celu noć spavao, pošto je bilo tako interesantno i gledao sam kroz prozor. Kada smo se zaustavljali na stanicama, vojnici, a to su bili ruski vojnici, odnosno sovjetski vojnici, hodali su napred-nazad i vodili računa da niko ne izađe iz voza, i oni su mi kundacima lako lupali u staklo, kako bih spustio zavese, jer na mestu na kome smo se nalazili nisam smeo da gledam kroz prozor, podelio je na svečanom skupu svoje uspomene iz detinjstva odlazeći američki državni sekretar. 

                                        Lavrov iskritikovao Kerija

Džon Keri rođen je 11. decembra 1943. u Denveru, država Kolorado. Kerijev otac bio je saradnik diplomatske službe Stejt departmenta, a majka poreklom iz aristokratske američke porodice Forbs. Veći deo detinjstva proveo je u inostranstvu, pohađao je internat u Švajcarskoj i Nju Hempširu, a studirao na američkom Univerzitetu Jejl.

Na mestu američkog državnog sekretara Keri se nalazi od janura 2013. godine. 

                           Ceo tekst možete pročitati na sajtu Ruska reč

2024 © - Vesti online