Utorak 06.12.2016.
16:46
Vestionline

"Vučiću, za koga radiš: MMF, EU ili NATO"?

Tanjug
Puna usta patriotizma, a u stvarnosti...

Obradović je rekao da je trenutak da se predstavnici vlasti suoče s tim da je budžet za narednu godinu loš i da je sve što radi vladajuća Srpska napredna stranka - velika prevara i kršenje svih predizbornih obećanja.

On je rekao da je MMF sigurno zadovoljan budžetom i zapitao Vučića za koga radi - "za interes Svetske banke, MMF, EU ili NATO". 

Obradović je naveo da je Vlada spremala budžet deset meseci, a da je poslanicima dala jedan dan za njegovu analizu i upitao Vučića zašto nije bilo više vremena za proučavanje budžeta kada je budžet tako dobar i šta krije. 

- Šta je bilo sa suficitom? - Pojela maca - rekao je Obradović i dodao da "naprednjaci uzimaju više nego Turci u svoje vreme".

Obradovića je zanimalo i šta je bilo sa predizbornom pričom da nema više stranačkog zapošljavanja i sa najavljivanom borbom protiv korupcije i ukazao da za pet godina nije rešeni problem nijednog velikog gubitaša. 

On je podsetio premijera da stranci mogu da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji i da njegova vlada to nije zaustavila, a kritikovao je i to što se smanjuje budžet Skupštine a povećava budžet Vlade Srbije. 

Obradović je rekao i da Vučić izbegava da odgovara na poslanička pitanja, ali da danas ne može da pobegne i pitao ga šta kaže evropski komesar Johanes Han - ko će biti sledeći predsednik Srbije. On se izvinio Vučiću zato što mu se obratio juče "čačanskim akcentom", jer je očigledno da više voli nemački jezik. 

- Možda vam baš zato smeta jer su svi ustanci i bune kretali iz tog kraja - naveo je Obradović.

2024 © - Vesti online