Utorak 06.12.2016.
08:58
alo.rs

Šešelj otkriva: "Zemunci" hteli da prodaju Slobu za 5 miliona dolara

SRS
Otkriva dosad nepoznate detalje: Vojislav Šešelj

- Spasojević mi je lično priznao da je sa grupom kriminalaca hteo da otme Miloševića i izruči ga Hagu. Takođe mi je, kroz smeh, rekao i da su mene hteli da koknu jer sam im pokvario posao, pošto sam u Skupštini obavestio narod šta se dešava oko vile "Mir", pa se narod tamo spontano okupio - rekao je juče Šešelj za "Alo!".

Laže Bagzi

On je kao lažne odbacio tvrdnje svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija, koji je u ponedeljak na suđenju optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu izjavio da je Spasojević bio njegov "laufer".

Bagzi je rekao i da je Spasojević odavao informacije Šešelju i da ga je obavestio da "zemunci", po nalogu Milorada Ulemeka Legije, hoće da ubiju Ratka Romića i Mikija Kuraka, koji su sada optuženi za ubistvo Slavka Ćuruvije.

- Taj Bagzi je lažni svedok. Spasojević nije bio moj laufer jer ga u to vreme nisam poznavao. Laufer je bila moja mreža ljudi, koja me o svemu obaveštavala i čija imena nikad neću otkriti, a Spasojevića sam upoznao tek početkom avgusta 2002. i on mi je govorio neke stvari koje su me interesovale. Takođe nije tačno da sam od Spasojevića saznao da je Legija naručio ubistvo Romića i Kuraka. To sam čuo iz sasvim drugih izvora. Ne zaboravite da sam ja najobavešteniji čovek u svakom pogledu - rekao je samouvereno Šešelj.

Tražio pare da oda ubice

On je naglasio i da se sam svojevremeno nudio da, za novčanu nagradu, otkrije ko je ubio Slavka Ćuruviju, Pavla Bulatovića i generala Boška Buhu, ali da tadašnji ministar policije nije hteo da čuje za to.

- Dušan Mihajlović je znao ko ih je ubio, ali nije hteo ništa da preduzme - rekao je lider radikala.

Milenković je na suđenju izjavio da im je Spasojević rekao da ubiju Romića i Kuraka, a da je to lično naredio Legija. Bagzi je kazao i da su "zemunci" planirali da likvidiraju lidera LDP-a Čedomira Jovanovića i vođu surčinskog klana Ljubišu Buhu Čumeta.

On je izjavio i da Spasojević naredio praćenje Jovice Stanišića jer je štitio Željka Maksimovića Maku, pa su verovatno nameravali da ubiju i njega. Kako je izjavio Bagzi, Spasojević je naredio ubistvo svih onih koji su prelazili na stranu Ljubiše Buhe Čumeta, poput Sredoja Šljukića Šljuke.

2024 © - Vesti online