Ponedeljak 05.12.2016.
19:01
Srna

Kusta "zapalio" Južnu Ameriku: "Molotovljev koktel na sceni"

Srna
Emir Kusturica na sceni i publika na nogama

Sinoć je u prepunoj dvorani u Montevideu, majstorskom svirkom dignut na noge ceo glavni grad Urugvaja, a ovom muzičkom spektaklu prisustvovao je i bivši predsednik Urugvaja Hose Muhika.

 
Posle koncerta, publika nije dozvolila Emiru Kusturici i članovima "No smoking orkestra" da napuste dvoranu, već su dugotrajnim aplauzom i ovacijama vraćeni na bis.

Srna
Magija: Publika tražila bis 

- Ovakvo uzbuđenje nikad nisam doživeo - rekao je Kristijan Fakundo, inženjer u pošti u Urugvaju, a Ana Mendez, novinar lokalnog lista, napisala je u svom izvještaju: "Čudo od muzičara! Muzika Emira Kusturice i 'No smoking orkestra' je molotovljev koktel. Uzbudljivo do neba".
 
Grupa "No smoking orkestra" vraća se na kratki odmor u Srbiju, a proslavljeni režiser iduće nedelje trebalo bi da završi snimanje dokumentarnog filma o bivšem predsedniku Urugvaja Hose Muhiki.  

Srna
Gde oni dođu, nastaje ludilo: Kusta i "No smoking orkestar" u Urugvaju 

Komentarišući južnoameričku turneju, Kusturica je rekao Srni da "No smoking orkestar" proizvodi uzbuđenja širom sveta, da već dugo traju, ali da je svaki put iznova uzbudljivije i uzbudljivije.
 
- Ima neki đavo u toj muzici, nešto se u tim kompozicijama objedinilo radijacijom. Naša muzika zahvati svakog ko nam se približi, proizvodi radost u ovom vremenu natmurenih bendova i terapijski deluje na ljude - istakao je Kusturica.

2024 © - Vesti online