Ponedeljak 05.12.2016.
02:00
Z. M. - Vesti

Šestoro mrtvih nađeno u kući u Austriji: Krvavi pir pomračenog uma

pixabay.com
Majka svako jutro vodila decu u školu: Ne zna se motiv ubistva (Foto: Ilustracija)

Tužilaštvo u Sankt Peltenu obavešteno je o otkriću porodične tragedije i obavljen je uviđaj.

Leševi porodice pronađeni su u jednoj bivšoj kafani u Šildbergu, a zločin se dogodio najverovatnije tri dana pre nego što su ga komšije otkrile, tvrde mediji. Naime, policija je porodičnu tragediju otkrila nakon što je jedan komšija javio da deca nekoliko dana nisu bila u školi.

Iako policija ne želi da pruži više podataka o zločinu, za sada se polazi od toga da je majka troje dece ubila blizance Fabijana i Sebastijana od deset godina, ćerku Mišel od sedam, potom majku Matildu, brata Petera, kao i porodičnog psa - dogu, nakon čega je pištolj kojim su ubistva počinjena okrenula prema sebi i presudila.

Pištolj posedovala legalno

Masakr je počinjen iz pištolja valter 765. Oružje kojim je ubila porodicu Martina R. je posedovala legalno. Inače, Behajmkirhen je opština koja ima oko 5.040 stanovnika, a obuhvata 27 mesta, među kojima je i Šildberg u kojem se dogodio zločin.

- Sve ukazuje na to da niko sa strane nije počinio ovaj zločin - ističe policija Donje Austrije.
Kuća u kojoj se desio zločin bila je nekada kafana, koja je na prvom spratu imala sobe za izdavanje. Nakon zatvaranja kafane, u tu kuću se, pre oko godinu dana, uselila jedna porodica od pripadnika tri generacije iz okoline Šildberga.

Porodica je, kako kažu komšije iz ovog mesta koje broji svega 170 stanovnika, živela povučeno, pa su ostali meštani malo znali o njoj. Majka Martina R. svako jutro je išla sa decom školskim autobusom do škole, a posle podne ih je čekala na stanici, ne pružajući im mogućnost da imaju bilo kakav kontakt. Ona deci, kako prenose komšije, nije dozvoljavala čak ni da se igraju sa vršnjacima, a ni sa njenom majkom i bratom niko nije imao kontakt.

Komšije takođe tvrde i da je porodica uvek imala problema sa novcem, a deca i psihičke probleme u školi. Policija ne zna koji bi motiv mogao biti za porodičnu tragediju, koja će zasigurno ući u kriminalističke anale Austrije.

2024 © - Vesti online