Nedelja 04.12.2016.
15:36
alo.rs

Funkcioner SNS dobio godinu dana za ubistvo

pixabay.com
Sud preinačio presudu (Foto: Ilustracija)

Apelacioni sud je ovom presudom preinačio presudu iz juna 2014, kada je ovaj član SNS-a bio oslobođen optužbe uz obrazloženje da je ubistvo počinio u nužnoj samoodbrani.

U odluci se navodi da je Simeunović, koji je tada radio kao obezbeđenje kafića, počinio ubistvo jer ga je ubijeni prethodno napao ispred kafića "Šestica" u Pančevu, koji je napustio zbog neprimerenog ponašanja. Kako je utvrđeno, Birtaš je pretio da će dići lokal u vazduh i sve pobiti, a zatim iz pojasa izvukao pištolj i repetirao ga.

Kod Slavice na veštačenju

Simeunovića je 2014. Viši sud u Pančevu oslobodio krivice za ubistvo. Presuda je usledila posle superveštačenja Sudsko- -pshijatrijskog odbora u Kragujevcu, kojem je predsedavala bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Kada ga je Simeunović upitao šta će sa njim da radi, Birtaš ga je uperio prema njemu, govoreći: "Hoćeš i tebi da pokažem?" U jednom momentu je Simeunović oteo oružje Birtašu i dok je oštećeni bio u polusavijenom položaju, pucao mu u teme. Sud je utvrdio da je Simeunović bio u stanju afekta i jake razdraženosti, kao i da je "trpeo strah visokog intenziteta sa suženjem svesti".

Simeunović je u međuvremenu i karijerno napredovao. Postao je upravnik Zelene pijace, a krajem oktobra 2014. je ponovo hapšen jer je pretio stranačkom kolegi, i to zameniku gradonačelnika Pančeva Dejanu Živanoviću, da će mu "namestiti saobraćajnu nesreću".

Živanović je ubrzo izjavio da odustao od krivične prijave, tvrdeći da je bio manipulisan, a mesec dana kasnije uhapšen je zbog sumnje da je primio mito.

2024 © - Vesti online