Subota 19.06.2010.
11:09
Tanjug

Usvojen Master plan za Srbiju

Radovi na Koridoru 10

Nacionalni savet za infrastrukturu usvojio je sinoć Master plan za Srbiju koji će u narednih 10 godina odrediti kako će se ulagati u saobraćajnu infrastrukturu, rekao je Mrkonjić gostujući u programu RTS-a.


"Generalne smernice odnose se na osnovne vidove transporta - putni, železnički, vazdušni i vodni. Što se putnog i železničkog saobraćaja tiče, tu su prioritet Koridor 10 i Koridor 11, takozvani Beograd - Bar", naveo je Mrkonjić.


Ministar Mrkonjić je rekao da će se u vazdušnom saobraćaju vršiti adaptacija luka, dok je u vodnom saobraćaju prioritet Koridor 7, odnosno, reka Dunav.


"Najvažnija je činjenica da ćemo u narednih 10 godina u programu razvoja Srbije, što se tiče infrastrukture, godišnje ulagati milijardu, do milijardu i po evra", istakao je Mrkonjić.


Mrkonjić kaže da će deo sredstava biti obezbeđen iz evropskih i Svetske banke, jer su to najjeftiniji krediti, a ostali deo iz komercijalnih sredstava na domaćem tržištu.


"Srbija je ponovo veliko gradilište", istakao je Mrkonjić, dodajući da je zadovoljan dinamikom izgradnje, što je, kako je rekao i predstavio sinoć na sednici Nacionalnog saveta.


Sastanak Nacionalnog saveta za infrastrukturu održan je kasno sinoć i njime je predsedavao predsednik Srbije Boris Tadić.

2024 © - Vesti online