Subota 03.12.2016.
10:45
Vestionline

Odmotava se klupko tajni u vezi sa malim Radenkom

Privatna arhiva
Postojao je niz propusta u saniranju povrede malog Radenka, sve izlazi na videlo kroz izjave svedoka

- Radenko Nikodinović (8) iz Kozjaka kod Loznice na Institut za majku i dete u Beogradu poslat je u veoma losem stanju, sa teškom kliničkom slikom - rekao je u petak na saslušanju u lozničkom tužilaštvu medicinski tehničar koji je bio dečakova pratnja u sanitetu do Beograda.

Prema rečima izvora iz istrage, izjave jučerašnjih svedoka jasno ukazuju na to da su sve povrede i komplikacije na Radenkovoj ruci bile uočljive.

- Tehničar koji se tog dana našao sa Radenkom Nikodinovićem u sanitetu bio je vidno potresen prilikom ispitivanja, jer ne pamti da se skoro dogodio sličan slučaj, naročito kada je u pitanju dete. U svom daljem izlaganju istakao je da je dečak bio u teškom stanju, malaksao, sa povišenom temperaturom i vidno otečenom rukom koja je bila pod zavojem - kaže on.

Dodaje da je medicinski tehničar rekao da je dečak jedva hodao i da nije mogao sam da izađe iz sanitetskog vozila.

Pored njega, saslušane su i Radenkova tetka Jelena i komšinica Mirjana.

Njih dve su ga čuvale kada se nesreća dogodila. 

Objasnile su kako je pao sa tobogana i naglasile da se na podlaktici odmah videla rana koju je zadobio prilikom pada.

Saznanja iz Tužilaštva potvrdio je i Radenkov otac Milan Nikodinović.

- Kada njih dve kao laici kažu da je postojala rana na ruci i bila vidljiva, o čemu mi više da pričamo. Uz to se dodaje i izjava tehničara iz saniteta koji je jasno i glasno rekao da mi je dete bilo u mnogo lošem stanju. Svaki komentar je suvišan i bolan - kaže Nikodinović za Informer.

2024 © - Vesti online