Petak 02.12.2016.
18:33
aljazaeera.net, Vestionline

Istok Alepa: Leševi na ulicama, glad i opsada

Reuters
Da li će ostati kamen na kamenu u Alepu?

Dopisnik ove agencije kaže da su granate padale kao "kiša" po ulicama južnog sektora istočnih naselja Alepa, ubijajući nasumice svakog ko se tu zatekao i ko nije uspeo da se sakrije.

Nasumično ispaljena granata pala je na jedan trotoar, gde je teško ranjena desetogodišnja devojčica. Ruka joj je otkinuta na licu mesta, a glava ranjena gelerima. Srušila se na tlo bez svesti, dok su joj glava i celo telo bili prekriveni krvlju. 

Volonteri civilne zaštite "Beli šlemovi" nemaju dovoljno kapaciteta da požure sa pružanjem pomoći svim ranjenima. Zato su stanovnici bili prinuđeni da preuzmu na sebe ulogu bolničara i pomažu unesrećenima primitivnim sredstvima koja su im bila na raspolaganju.

Mladići iz naselja uspeli su da prenesu ranjenu devojčicu na biciklu. Nažalost, morali su da obaveste njenu porodicu da je devojčica podlegla od posledica ranjavanja.

U poluuništenim naseljima, bez električne energije, vode i interneta, zatočeni stanovnici nisu u stanju da pronađu sklonište od žestokog granatiranja.

Hiljade osoba koje su pobegle na teritorije pod kontrolom sirijskog režima Bašara al Asada takođe su bile izložene granatiranju prilikom pokušaja da pređu na drugu stranu, zaključuje dopisnik Frans presa.

2024 © - Vesti online