Četvrtak 01.12.2016.
19:43
Vestionline

"Rusija ne naoružava Republiku Srpsku"

commons.wikimedia.org
Dobre veze sa Rusima...

- Ne dobavljamo nikakvo oružje za RS, ne razgovaramo o taktikama niti delimo obaveštajne podatke kako bismo naštetili centralnim institucijama BiH - rekao je Ivancov.

Kako su prenele banjalučke Nezavisne novine, Ivancov je naveo da Rusija sa Banjalukom razvija ekonomske, kulturne i humanitarne odnose.

Pročitajte još:

wikipedia.org/Vitaly V. Kuzmin

* Incko napada, Rusi brane Srpsku

* Ovakav Dejton neće spasti BiH

- Ne znam na šta se odnosi pitanje o hibridnom ratu. To je prilično neodređeni termin, koji može implicirati mnogo toga. Nema ničega što bi se tu moglo odnositi na naše odnose sa BiH ili sa RS - rekao je Ivancov.

On je dodao da ne komentariše izjave političara iz zemalja u kojima nije akreditovan, ali je negirao da njegova zemlja u BiH radi bilo šta mimo uobičajnih diplomatskih protokola.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je je izjavila da je Rusija "u hibridnom ratu u BiH", kao i da vidi jake veze Rusije sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, te da bi "moglo biti ruskog mešanja kroz slanje oružja, taktiku, obaveštajne podatke, informacije i dezinformacije, što čini kampanju".

Ruski ambasador u BiH tvrdi da se saradnja sa RS odvija u skladu s Dejtonom, kao i da Rusija neguje dobre odnose i sa centralnim institucijama i sa Federacijom BiH.

2024 © - Vesti online