Četvrtak 01.12.2016.
14:14
Vestionline

Gorele srpska i hrvatska zastava

pixabay.com
I hrvatsku zastavu zahvatio plamen mržnje

Uz nju je izgorela i hrvatska državna zastava, koja je bila istaknuta uz srpsku, dok je treća zastava u nizu, zastava grada Gline, ostala neoštećena, piše zagrebački "Jutarnji list".

Sisačko-moslavački dožupan iz redova srpske nacionalne manjine Boro Rkman osudio je paljenje srpske zastave u Glini i naglasio je da ne veruje da će doći do narušavanje odnosa Hrvata i Srba zbog toga incidenta te da očekuje da će hrvatska policija brzo razrešiti ovaj slučaj.

Ne zna se tačno vreme paljenja zastava, ali se zna da su zapaljene zastave primećene u utorak 29. novembra i tada je obaveštena policija.


S obzirom da su zastave postavljene na zidu zgrade, na visini od 4,5 metara od tla, teško je verovati da ih je zapalio neko sa zemlje. Takođe, s obzirom da je na balkonu na istoj adresi gde je i sedište Veća srpske nacionalne manjine bio požar, jer su se od kante sa žarom zapalila drva i stolarija, postoji mogućnost da zastave niko nije namerno zapalio nego da je iskra požara, kojeg su gasili glinski vatrogasci, zapalila i srpsku i hrvatsku zastavu.

Sisačka policijska uprava sprovodi detaljno kriminalističko istraživanje ovog slučaja.

2024 © - Vesti online