Četvrtak 01.12.2016.
13:08
Tanjug

Policija ponovo u akciji zbog korupcije od pre decenije!

Reuters
Franc Bekenbauer

Istraga je usmerena na članove organizacionog odbora SP 2006. godine, među kojima je legendarni Nemac Franc Bekenbauer, a proširena je i nekadašnjeg generalnog sekretara FIFA Ursa Linsija. Sumnja se da su se kupovali glasovi kako bi Nemačka dobila organizaciju Svetskog prvenstva, a pod istragom su još dvojica neimenovanih čelnika.

- Pretražene su kuće na različitim lokacijama u Švajcarskoj gde se govori nemački jezik u sklopu istrage koja je pokrenunta prošle godine, vezano za tvrdnje o prevari, kriminalu, pranju novca i proneveri - piše u saopštenju švajcarskog tužilaštva.

Istraga je pokrenuta u novembru prošle godine, pre svega usmerena je na Bekenbauera jer je bio na čelu odbora za kandidaturu oko dobijanja SP, ali i na ostale članove Hans-Rudolfa Šmita, Tea Cvancigera i Volfganga Niersbaha. Sada se sumnja i na Linsija koji je do prošle nedelje bio predsednik jedne banke u Cirihu, a pretraga domova povezana je sa isplatom od 6,7 miliona evra koji je Fudbalski savez Nemačke dao Robertu Luis-Drajfusu, nekada prvom čoveku "Adidasa" i zagovorniku organizacije SP.

2024 © - Vesti online