Četvrtak 01.12.2016.
12:43
Vestionline

Stručnjak Pentagona: Moramo preseliti ljudsku rasu na drugu planetu

pixabay.com
Zbog opasnosti da Zemlja bude uništena, potrebno je ljude preseliti na druge planete zbog opstanka

Govoreći na samitu u Vašingtonu, Vinston Bošamp, zamenik podsekretara vazuhoplovstva za svemir pri Pentagonu, je izjavio da narodi na Zemlji moraju zajedno da rade na tome da “presele ljudsku rasu sa ove na drugu planetu.“

Kao i mnogi stručnjaci u prošlosti, i Bošamp je takođe upozorio da čovečanstvo mora paziti na sudare ili ostatke u orbiti koji mogu izazvati katastrofalne događaje.

- Moramo biti u stanju da radimo u svemiru da unapredimo našu tehnologiju i da vremenom preselimo ljudsku rasu sa ove na drugu planetu - rekao je Bošamp.

Kontra-admiral Brajan Braun, šef mornarice svemirskog kadra, koji je takođe učestvovao na samitu, je rekao da SAD rade na razvoju novih normi za budućnost.

- Skoro kao pomorski zakoni koje imamo, oni su osnovani tokom vremena sigurnim i odgovornim ponašanjem i obrascima života. To je nešto na čemu insistiramo u mnogo različitih oblasti, tako da nemamo loših proračuna u svemiru - rekao je Braun.

Kako istraživanje svemira napreduje, gospodin Bošamp je upozorio da ako neka druga zemlja napadne američke satelite u orbiti, Pentagon ne bi automatski odgovorio.

- Važno je napomenuti da ako se nešto dogodi u svemiru, naša rekcija ne bi nužno bila u svemiru. Ako bi neko uradio nešto, mi bismo odgovorili u vreme i na mestu po našem izboru,pre svega zbog toga što ne bismo očekivali da se nešto desi u svemiru u izolaciji. To bi bio nastavak nekog sukoba koji bi se dešavao na zemlji - rekao je on.

2024 © - Vesti online