Četvrtak 01.12.2016.
10:29
informer.rs

Čović šokirao javnost: Ko je ubio Đinđića? Pitajte frizerku sa Novog Beograda!

Vesti
Nikom nije jasno šta je hteo da kaže: Nebojša Čović

Naime, Nebojša Čović je odgovarao na pitanja navijača KK Crvena zvezda na sajtu tog kluba, čiji je inače predsednik. Jedno od pitanja bilo je i ko je ubio premijera Đinđića. Na ovo pitanje on je doslovce odgovorio:

- Što se tiče Zorana, s kojim sam mnogo iskrenije i bliskije sarađivao od mnogih koji se i dan-danas pozivaju na njegov lik i delo, to pitajte "frizerku" sa Novog Beograda. A možete da pitate i bivšeg kruševačkog tužioca ili Baticu i Sneki iz "Frigostroja". Možda na njih naletite u jednom prestižnom hotelu ili u restoranu "Pilence", možda tamo naiđete i na još neke koloritne likove pretežno obojene u žuto...

Kada su ga novinari pozvali da pojasni ovaj više nego čudan odgovor, Čović je poručio da nema potrebe za dodatnim pojašnjenjima!?!

- Odgovorio sam na sva necenzurisana pitanja. I svima je sve jasno... - rekao je Čović, odbijajući svaki dalji razgovor na ovu temu.

S druge strane, advokat Đinđićeve porodice Rajko Danilović kaže da nema predstavu o čemu govori Čović.

- I ja se pitam šta znače ova imena. Čović se igra vrlo ozbiljnom temom i verovatno pokušava da bude duhovit, a to je vrlo neumesno. Posebno jer su njega dovodili u vezu sa celom tom pričom... Politička pozadina ubistva se neće otkriti sve dok se konkretno ne pokrene to pitanje. Nije dovoljno samo da se stekne politička volja da se to najavi, već treba neko to i da realizuje - ističe Danilović.

S druge strane, lider SRS Vojislav Šešelj uveren je da ovo nije šala i da Čović "verovatno zna" o čemu priča.

- Ne znam te ljude o kojima Čović govori jer sam u vreme Đinđićevog ubistva već bio u Hagu. Ono, međutim, što sigurno znam jeste da će se Đinđićeve prave ubice naći tek kada se otkrije politička pozadina ubistva Mileta Lukovića Kuma i Dušana Spasojevića Šiptara. Njih su policajci mučili i ubili po direktnom nalogu vrha vlasti koju su, između ostalih, činili upravo Čović, Čeda Jovanović i Dušan Mihajlović. Čović je svestan da se klupko odmotava otkad sam to javno rekao... - zaključuje Šešelj.

2024 © - Vesti online