Sreda 30.11.2016.
18:02
S. Đurić - Vesti

Skupo plaćene bajke

Reuters
Romantika u Veneciji: Ana i Bastijan Švajnštajger

Aleksandra je ispred crkve bacila bidermajer, koji je uhvatila njena bliska prijateljica. Slavlje se nastavilo u jednom luksuznom beogradskom hotelu, a na veselje su stigli brojni Aleksandrini i Viktorovi rođaci i prijatelji, među kojima i Novak Đoković sa suprugom Jelenom, Janko i Biljana Tipsarević, Nenad i Mina Zimonjić, Bogdan Obradović sa suprugom, Ilija Bozoljac i brojni drugi. Viktor je Aleksandru zaprosio za vreme Otvorenog prvenstva Amerike u tenisu.

- Ranije sam naručio prsten u jednoj poznatoj juvelirskoj kući. Šetali smo uveče Central parkom kad sam je pitao da li želi da se uda za mene i ponudio joj prsten. Prvo je mislila da se šalim, ali ubrzo je rekla da. Bila je to čarobna noć u Central parku - rekao je Viktor jednom prilikom.

Pre nekoliko meseci svoju ljubav brakom su krunisali Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger. Romantično venčanje u Veneciji privuklo je pažnju brojnih svetskih medija. Bračni par, kako se šuškalo tada, za svoje venčanje iz snova potrošio je milion evra, a svadbeno veselje trajalo je dva dana.

Romantična vožnja gondolom po Veneciji i zavetovanje pred Bogom ličili su na prizore iz bajke. O venčanju Novaka i Jelene Đoković pre dve godine pričalo se kao o svadbi veka. Oni su sudbonosno "da" izgovorili na plaži na Svetom Stefanu. Osim na građanskom venčanju, Jelena i Novak zakleli su se na ljubav i pred Bogom, i to na Petrovdan u Crkvi Svetog Stefana na ovom ostrvu.

Tajni ceremonije

Mnoge od poznatih ličnosti odlučile su se da ceremoniju venčanja održe van očiju javnosti, okružene najužim krugom porodice i prijatelja. Bora Đorđević i njegova supruga Dubravka su se tajno venčali u Grčkoj. Nikola Rokvić i njegova izabranica Bojana Barović odlučili su da sudbonosno "da" izgovore bez medijske pompe. Pevač i manekenka otišli su u manastir Mileševa, gde su obavili venčanje u društvu bliskih prijatelja i porodice.

Nataša Bekvalac i Ljuba Jovanović venčali su se pre dve godine. Ovom činu nisu prisustvovali čak ni Natašini i Ljubini roditelji, kao ni bliski prijatelji, već samo kumovi. Pop pevačica je na svom venčanju nosila dugu belu haljinu i izgledala je kao mlada iz bajke.

Za ovo venčanje nije znao apsolutno niko, pa je lepa Novosađanka uspela nedeljama da krije da je udata! Saša Kapor i Nikolina Kovač venčali su se u crkvi Sv. Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, u najužem krugu porodice. Jedan od razloga zašto nisu hteli da dižu prašinu jeste možda i zbog toga što je Nikolina bila u poodmakloj trudnoći.

Severina i Igor Kojić krajem prošle godine od svadbe su napravili pravi spektakl. Danima se pisalo o ovom događaju, a pozivnica za venčanje na kojoj i na latinici i na ćirilici bilo napisano "Moje srpsko venčanje" bila je dizajnirana kao ulaznica za pozorišnu predstavu sa Severinom i Igorom u glavnim ulogama.

Slavlje od 20 miliona dolara


Aleksandra Melničenko se 2005. godine u Nici udala za Andreja Melničenka, kada je i počela ova moderna bajka. Venčanje je koštalo, kako se pisalo, 20 miliona evra. Svadba naše manekenke i ruskog milijardera u britanskim medijima zasenila je i čuveno venčanje Viktorije i Dejvida Bekama. Svaki njen deo bio je više od luksuznog, a na venčanju su pevale čak četiri muzičke zvezde, Kristina Agilera, Vitni Hjuston i Hulio i Enrike Iglesijas. Posle svadbe mladenci su otišli na krstarenje Crvenim morem, koje je bilo svadbeni poklon Andrejevog kuma.

2024 © - Vesti online