Sreda 30.11.2016.
14:44
Vestionline

Vučić: Neću predsednika koji će stalno da zvoca

Tanjug
Vučić bi voleo poslušnog predsednika...

On izjavio je da su predsednički izbori pitanje opredeljivanje Srbije kojim će putem ići u budućnosti.

- Hoćemo li u žabokrečinu i nelegalne privatizacije ili možda u vraćanje u vreme sukoba sa svima. Ne daje se vlast prema simpatijama, prema toma da li je neko nekome sladak već da li može budućnost da kreira, da li su vredni i odgovorni - naveo je Vučić za televiziju Prva.

Kako kaže, ukoliko pobede "oni koji su već pobedili - Janković, Jeremić, Šešelj, to će imati značajne posledice za budućnost". 

- To znači da ljudi žele promenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio - dodao je premijer. 

Osim toga, on ističe da bi kohabitacija značila da bi predsednik "svakog dana nešto zvocao, imao sva prava i nikakve obaveze". 

"Vlada dok radi taj neko bi sedeo, a Nikolić to nikada nije radio, i svakoga dana bi nešto zvocao. Imao bi sva prava, nikakve obaveze. Pitam vas, a šta su uradili ti što kritikuju? Treba nam neko ko će da radi sa vladom, u mrcvarenju zemlje ne želim da učestvujem“, kaže Vučić. 

2024 © - Vesti online