Sreda 30.11.2016.
11:35
cdm.me

Rešetnjikov pozvao Ruse: Ne idite u CG, ne dajte im pare za NATO

pixabay.com
Rusi se odomaćili, lepo im u Crnoj Gori: Uprkos sankcijama, broj turista iz Rusije se povećava

- Zašto da tamo putuju kao turisti i ostavljaju novac koji vodi zemlju u NATO - izjavio je Rešetnjikov, dodajući da smatra da je potrebna i patriotska pozicija ruskih građana koji su tamo pokupovali nekretnine i masovno putuju u Crnu Goru na odmor.

Uz turiste iz Srbije, ruski državljani najčešći su gosti crnogorskih turističkih centara zbog čega ne čude Rešetnjikovi pokušaji da ciljanim apelima oslabi crnogorsku privredu.

Samo u prošloj godini Crnu Goru je posetilo oko 300.000 turista sa ruskog tržišta, koji su, prema zvaničnim podacima Monstata, ostvarili 2,7 miliona noćenja. Broj turista iz Rusije povećao se u ovoj godini i već premašio prošlogodišnje brojke.

- Poslednji podaci pokazuju da je našu zemlju za devet meseci ove godine posetilo više ruskih turista nego što je to bilo za celu prošlu godinu. Imali smo 2,8 miliona noćenja i više od 307.000 turista - kaže direktor Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, navode Dnevne novine.

Da Crna Gora ima šta da ponudi gostima iz Rusije, osim brojki, govori i intenzivna saradnja crnogorske turističke privrede sa ruskim agencijama i turoperatorima. Tu su i dobra avio povezanost sa tržištem Rusije, bezvizni režim, ali i veliki broj nekretnina koje Rusi imaju u Crnoj Gori, koji ruskim turistima olakšavaju izbor Crne Gore kao destinacije za odmor.

Rešetnjikov poziv imao bi uticaj na turiste iz Rusije kada bi im, kako smatra predsednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotela "Splendid" Žarko Radulović, on finansirao letovanja.

- Ruski turisti putuju za svoj novac i idu tamo gde se osećaju bezbedno i prijatno, a to je Crna Gora. Oni se ovde osećaju kao kod kuće. Očekujem da će iz godine u godinu biti sve više Rusa kod nas, jer je ovo zemlja u kojoj njih vole, ne samo kao turiste, nego i kao nama bliske ljude. Na sa Rusijom neće ni Rusija posvađati, odnosno dotični gospodin - rekao je Radulović Dnevnim novinama.

Kako zaključuje Željka Radak-Kukavičić, sve aktivnosti koje realizuje turistička privreda, te promotivne aktivnosti i učešće Crne Gore na sajmovima govore da saradnja sa turistima iz Rusije ide uzlaznom putanjom i u jako dobrom pravcu.

2024 © - Vesti online