Ponedeljak 28.11.2016.
21:57
Vestionline

Srbija ne da bivšu zečicu!

youtube.com/TV1 HD
Boba Tošić još uvek nije isporučena BiH

Sud BiH pravosnažno je osudio Tošićevu na dve i po godine zatvora, jer je u aprilu 2006. namamila Đorđa Ždralu u sačekušu u naselju Vranješ, gde je pokušana njegova likvidacija.

Tokom suđenja je tvrdila da je nevina, a početkom septembra ove godine napustila je BiH nakon što je pozvana na izdržavanje kazne.

Njena majka Jadranka u razgovoru za "Avaz" kaže da joj nije jasno kome je toliko u interesu da blati njenu ćerku.

- Kažu mediji da je locirana u Srbiji, pa šta to znači? Ona 11 godina ima srpsko državljanstvo. Pišu da su to potvrdili iz Ministarstva pravde, a ja o pravdi neću ni da govorim. Potvrdili su presudu, a ne znaju ni šta su potvrdili - kaže ona.

- Različiti su pristupi u pojedinim zemljama. Očigledno je da neke zemlje brinu o svojim državljanima. Kod nas ko god ima poternicu odmah bude uhapšen - kaže advokat Tošićeve, Vlado Adamović.

Dok je trajao pretres u predmetu "Lutka", Tošićeva je pobegla iz BiH.

Iako je raspisana Interpolova crvena poternica za njom, ona nije uhapšena u Srbiji.

Iz Ministarstva pravde BiH za "Avaz" je rečeno da još nije sigurno hoće li im Tošićeva biti izručena, jer još nije utvrđeno da li bi to bilo u skladu s Ugovorom o izručenju između BiH i Srbije.

- Nadležni organi Srbije već su kontaktirali nadležni sud u BiH radi dostavljanja određene dokumentacije kako bi se ocenilo da li navedena osoba podleže odredbama Ugovora o izručenju između BiH i Srbije s obzirom na to da potraživana ima državljanstvo Republike Srbije - pojasnila je Marina Bakić, portparol tog ministarstva.

2024 © - Vesti online