Ponedeljak 28.11.2016.
19:06
D. Dekić - Vesti

Elita Jankovića tera u trku

Tanjug
Još razmišlja: Saša Janković

Osim apela Jankoviću da kao nestranačka ličnost uđe u trku, glumci, književnici, novinari i profesori pozivaju demokratski orijentisane građane, organizacije i stranke da podrže inicijativu. Na ovaj poziv i Jankovića koji je priznao da je bez teksta na ponudu, vlast puca iz svih oružja, najviše medijskog. Naprednjaci ombudsmana pozivaju da odmah podnese ostavku, a tabloidi i mediji bliski premijeru Aleksandru Vučiću, obrušili su se i na potpisnike peticije.

Zapad je na naslovnicama optužen za ubacivanje na desetine miliona evra za pobedu Jankovića ili bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, a tabloid "Informer" tvrdi i da je Janković sam organizovao intelektualce da ga mole da se kandiduje.

Od Glogovca do Ivoševića

Apel su, između ostalih, potpisali: glumci Nebojša Glogovac, Branko Cvejić, Voja Brajović, Nikola Kojo, Nikola Đuričko, Predrag Ejdus i Radoslav Milenković, pisac Dragan Velikić, reditelj Goran Marković, profesori Ilija Vujačić, Ratko Božović i Miodrag Zec, pravnici Vida Petrović Škero i Zoran Ivošević i brojni drugi.

"Apel 100 javnih ličnosti" Jankoviću, vlasnika TV Pink Željka Mitrovića podseća na "spiritualni ritual hermetizovane elitističke sekte".

- Sad oni kao prizivaju Saleta Prangiju da bude veći nego što jeste, a ovaj se kao zahvaljuje i opire! Nije jasno da li je u pitanju kandidatura ili karikatura srpskih političkih i građanskih prilika - kaže Mitrović.

S druge strane umne srpske glave su spremne da podrže Jankovića u poslovima koji su pred njim, ali i da ga kritikuju ako bude grešio.

"Institucije su razorene ili pod pritiskom, nepoverenje građana u državu ogromno, nepravda je svuda prisutna, a siromaštvo realnost za većinu ljudi. Građani imaju priliku da počnu da menjaju stvari na predsedničkim izborima sledeće godine", istakli su potpisnici peticije.

2024 © - Vesti online