Nedelja 27.11.2016.
22:30
Vestionline, Tanjug

Evo koliko košta bezbednost Trampa

Reuters
Veliki trošak policije koja čuva odraslu decu i unuke Donalda Trampa

Nije sigurno ni da će ono biti mnogo jeftinije kada se Tramp preseli u Vašington, u Belu kuću, budući da Melanija Tramp i njihov desetogodišnji sin Baron planiraju da ostanju kod kuće u Trampovoj kuli na Menhetnu bar do kraja školske godine. Takođe, Tramp je nagovestio da planira da redovno ide u svoj stan, naročito dok su oni još tamo.

Cenu obezbeđenja povećava i trošak policije koja je dodeljena da čuva Trampovu odraslu decu i unuke koji takođe imaju zaštitu Tajne službe, izjavio je lokalnoj televiziji CBS Džon Miler, zamenik komesara za obaveštajne i protivterorističke poslove njujorške policije.

Svi oni žive u gradu i svi imaju pravo na zaštitu Tajne službe.

- Bezbednost i sigurnost imaju apsolutni prioritet. To dugujemo novoizabranom predsedniku, njegovoj porodici i timu - rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio na konferenciji za štampu u petak, ali je dodao da će gradu biti potrebna pomoć da podmiri te troškove, naročito kada je reč o prekovremenom radu policije.

Premda je zaštita predsednika ili novoizabranog predsednika zadatak Tajne službe, lokalna policija je zadužena da joj pomaže, naročito u kontrolisanju kretanja građana.

Svaki predsednik ima zaštitu lokalne policije kada ide kući tokom mandata. Međutim obezbeđenje Trampa u Njujorku je naročito skupo budući da on živi u najgušće naseljenom kraju najvećeg američkog grada.

- Nikada nismo imali situatciju da predsednik SAD ovde tako redovno boravi - rekao je De Blazio, dodajući da je njujorška policija "na visini zadatka".

2024 © - Vesti online