Nedelja 27.11.2016.
12:52
Vestionline

"Potez Kolinde je šokantan, očigledno je da podržava ustaše"

facebook.com/Croatia LINKS
Slika sa ustaškom zastavom izazvala brojne rekacije: Kolinda Grabar Kitarović

- Posebno je šokantna njena izjava da u tome ne vidi ništa sporno - naveo je Linta u pisanoj izjavi i založio se za preispitovanje odnosa sa Zagrebom.

Prema njegovim rečima to je još jedan dokaz da Kolinda Grabar Kitarović "otvoreno podržava ustaše i ustašku ideologiju", a njene povremene izjave u kojima osuđuje ustaštvo su "deklarativnog karaktera i isključivo namenjene za spoljnu upotrebu kada se susretne sa predstavnicima stranih država i međunarodnih organizacija".

Linta je podsetio da je hrvatska predsednica nedavno rekla da obožava da sluša proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, da je u Blajburgu položila cveće ubijenim ustašama i da je odlikovala Nikolu Štedula, čelnika proustaškog hrvatskog pokreta čime je zvanično izjednačila antifašistički i ustaški pokret.

Hrvatska predsednica, dodaje Linta, kao vrhovni komandant hrvatskih oružanih snaga nije osudila misu za ustaške generale i zločince na kojoj je vojni vikar 3. gardijske brigade slavio ustaštvo, i "pravi se da ima slab sluh jer na fudbalskim utakmicama na kojima igra Hrvatska ne čuje kada navijači uzvikuju ustaški pozdrav 'Za dom spremni'".

- Očigledno je da hrvatskoj predsednici apsolutno nisu bitni dobrosusjedski i partnerski odnosi sa Srbijom koji treba da budu zasnovani na vrednostima poštovanja ljudskih prava, antifašizma i ljudskog dostojanstva. Zbog toga naše državno rukovodstvo treba da preispita svoju politiku saradnje prema Hrvatskoj - dodao je Linta.

2024 © - Vesti online