Subota 26.11.2016.
13:53
Vestionline, Srna

"Ambasadori preko Ustavnog suda poručuju da su Srbi, Bošnjaci i Hrvati budale"

Tanjug
Ponovo postavlja pitanje rada Ustavnog suda: Milorad Dodik

- Prva stvar koju ćemo uraditi veoma brzo nakon donošenja godišnjih odluka, poput budžeta i ostalog, jeste zakon o Ustavnom sudu BiH. Na tom pitanju tražim okupljanje svih Srba... Istovremeno, naša politika u narednom vremenu će biti kritički odnos prema prenesenim nadležnostima, čije ćemo vraćanje tražiti Pripremićemo sve zakone koji će to vratiti u prvobitno stanje - poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je dodao da u BiH ne smeje da bude više nikakvih odlučivanja dok se ne odluči o Ustavnom sudu BiH. Dodik je dodao da u tom pogledu od opozicije u Srpskoj, kao predsednik Republike, traži da se ponaša korisno za Republiku Srpsku.

Dodik je napomenuo da je Ustavni sud jedno dekadentno mesto u kojem se radi "pod plaštom neke velike priče i nameštenih ambasadora" koji govore kako je to pravično, a oni u svojoj zemlji ne bi trpili da "im dođe stranac i nešto namesti".

- Oni time govore da smo mi svi ovde budale - i Srbi i Bošnjaci i Hrvati. Јa neću da živim u takvoj državi - istakao je predsednik Srpske.

On je naglasio da će istovremeno politika Srpske biti kritički odnos prema nadležnostima prenesenim na nivo BiH, čije će vraćanje tražiti.

- Mi ćemo u doglednom vremenu pripremiti sve zakone koji će to vratiti u prvobitno stanje. Predložićemo na nadležna mesta, a ako /drugi to/ neće - znaćemo da neće, ali ćemo tada to znati institucionalno - istakao je Dodik.

2024 © - Vesti online