Petak 25.11.2016.
21:08
021.rs

Stravična nesreća na autoputu: Muškarac stao pred kamion, stradala i 2 dečaka

pixabay.com
 

Do nesreće je došlo kada je kamion makedonskih registracija oborio pešaka koji je stao ispred njega. U nameri da izbegne telo pešaka, vozač "mercedesa" austrijskih registarskih oznaka udario je najpre u ogradu, a zatim u zaustavljeni kamion, saopštila je novosadska policija.

Osim, za sada neidentifikovanog pešaka, poginulo je dvoje dece iz "mercedesa", dok su povređeni vozač i suvozač u tim kolima. Poginula deca i vozač "mercedesa" su državljani Austrije, dok je četvrti putnik u automobilu sa područja Kosova i Metohije.

- Nastradala su dvojica dečaka starosti pet i osam godina i muškarac starosti oko 45 godina. Povređena su još dva muškarca, u oba slučaja su u pitanju teške telesne povrede. Jedan muškarac srednjih godina je u besvesnom stanju prevezen na reanimaciju u Urgentni centar, dok je drugi bio u stabilnom stanju i on je prevezen na hirurgiju Urgentnog centra - rekla je Mirjana Bursać iz Hitne pomoći za 021.rs.

Kako za 021.rs navode u Kliničkom centru Vojvodine, povređeni su A. D. (38) i P. D. (37). A. D. je zadobio višestruke teške povrede opasne po život i nalazi se u intenzivnoj jedinici Urgentnog centra, dok je P. D. takođe zadobio višestruke teške povrede, ali je on stabilnog stanja i nalazi se u poluintenzivnoj jedinici Urgentnog centra.

Nesreća se dogodila na traci puta iz smera od Subotice prema Novom Sadu, a intervenisale su dve lekarske ekipe, vatrogasci i policija. "Putevi Srbije" su saopštili da je zbog ovog udesa bio  obustavljen saobraćaj na deonici Zmajevo-Novi Sad. Alternativni pravac je petlja Zmajevo-Sirig-Novi Sad.

2024 © - Vesti online