Petak 25.11.2016.
15:33
Vestionline

Ekskluzivni koncert Jinx-a u Beogradu

Strangefear (promo)
 

Ekskluzivni koncert zagrebačkog pop sastava Jinx biće održan u petak, 9. decembra u Beogradu, u Magacinu Depo (Travnička 3). U okviru regionalne turneje, premijerno će izvesti pesme sa novog albuma, koji najavljuje singl "Jesmo li dobro". Takođe, sviraće i stare hitove poput "Da smo se voljeli manje", "Na zapadu", "Tamo gdje je sve po mom", "Smijem se", "Na čemu si ti"... Jinx-i kakve do sada niste čuli nastupiće te večeri u proširenom sastavu, sa 13 ljudi na bini, uz predgrupe: elektro-pop bend Ljubičice iz Pančeva i beogradski sastav Iza.

Bend Jinx, koji čine vrsni muzičari na čelu sa gitaristom, autorom i povremenim pevačem Gordanom Muratovićem (Coco Mosquito) i pevačicom Jadrankom Bastajić (Yaya), posle višegodišnje diskografske pauze, novi studijski album najavio je ovog leta singlom "Jesmo li dobro". Tokom više od dve decenije na muzičkoj sceni, ovaj sastav je postao jedno od najprepoznatljivijih imena i koncertna atrakcija hrvatske pop scene. Naročitu popularnost je stekao singlom "Tamo gdje je sve po mom", a ceo album "Avantura počinje", iz 2001. godine, ocenjen je najboljim albumom ove grupe. Početkom 21. veka bend se uspešno probio i na druga tržišta, dodatno potvrdio popularnost albumima "Na zapadu" (2007.) i "Diksilend" (2010. godine) i zadržao je sve do danas.

Ljubičice su energičan elektro-scenski spektakl i brend iza kojeg stoje desetine vrhunskih muzičara smeštenih na potezu od Beograda, preko Pančeva, Hamburga, pa do Berklija. Publici su poznati po rock'n'roll albumu "Ljubičice & Co". Pripremaju novo izdanje, kombinaciju elektronske muzike, višeglasnog pevanja i limenih duvača. Tokom svoje duge i živopisne karijere sarađivali su sa mnogim umetnicima, među kojima su Bill Drummond, Jesenji orkestar, Jarboli, Svi na pod, Sajsi MC, Ilija Ludvig, Miša Peruničić, Buč Kesidi, The Cyclist Conspiracy, San debelih žena i drugi.

Bend Iza čine mlada frontmenka Milena Grujić i četvorica iskusnih muzičara Petar Rudić (Svi na pod), Armin Bušatlić (ex Dubioza kolektiv), Goran Chaki Savić (Kal, MVP, Svi na pod!) i Petar Živić (Moussaka, Thresome). Zvuk koji donose je fuzija raznih muzičkih pravaca - od panka do elektrofunka. Debi album "Kako vetar duva" je objavljen u maju ove godine, a sada rade na drugom studijskom izdanju. Nastupali su na "Belgrade Calling" festivalu, EXIT-u i Sarajevo Film Festivalu.

Ulaznice za koncert Jinx-a, u produkciji Strangefear-a, nalaze u prodaji, po ceni od 1000 dinara, a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i Gigs tixa.

Event: www.facebook.com/events/304124593304755

2024 © - Vesti online