Četvrtak 24.11.2016.
21:39
rs.n1info.com

Preti li nam američki scenario: Hoće li Srbija dobiti svoga Trampa?

Reuters
Amerika je dobila Trampa, a ko će biti sledeći predsednik Srbije?

- Ako tako postupi, to bi za mene bila prava poslastica. Možete zamislite Tomislava Nikolića i mene kao kandidate, možete li nas zamisliti u duelu televizijskom? Je l' mislite da on ima nekih šansi tu? - kaže Šešelj.

Osim Šešelja, zvaničnu kampanju počeo je još jedino lider Dveri Boško Obradović.

- Obilazim Srbiju, srećem se s ljudima, prikupljam podršku za predsedničku kandidaturu i mislim da u ovom trenutku predstavljam ozbiljnog opozicionog predsedničkog kandidata - kaže Obradović. 

Proevropska opozicija još uvek bez imena i prezimena iza kog će zajednički stati. Poznato je samo ko iza koga neće. A neće iza Vuka Jeremića - ni LDP ni Nova stranka.

- Vuk Jeremić ni po kom osnovu ne može da liči na kandidata proevropske demokratske opozicije Srbije, niti svojim nekadašnjim radom, niti svojim sadašnjim stavovima - kaže Zoran Živković, predsednik Nove stranke.

Čedomir Jovanović, predsednik LDP, kaže da "nije fer hvatati se za Vuka Jeremića".

- Posebno nije fer kad to rade oni koji očima ne mogu da ga vide. Zamislite sada Boris Tadić predlaže Vuka Jeremića? Je l mislite da je iskren u tome? - kaže Jovanović.

Ne bude li opozicija imala jednog kandidata, koliko je realan scenario da Srbija dobije svog Trampa?

Vojislav Šešelj je upitao "vidite li vi već nekog potencijalnog Trampa?", a na pitanje N1 da li on vidi, odgovara:

- Ja ga vidim kad god se pogledam u ogledalu.

Šešelj je glumac u srpskom političkom teatru već 30 godina i služi samo da se Zapad zaplaši - smatra novinar Slobodan Stupar.

- On je bio omiljeni opozicionar Slobodana Miloševića, i sad istu tu ulogu igra kao omiiljeni opozicionar Aleksandra Vučića. Dakle, Aleksandar Vučić će biti novi predsednik Srbije, pošto Srbija mora da ima proevropskog predsednika, a nekog od svojih pulena će staviti da bude premijer i vlast će se seliti tamo gde je Vučić - smatra Stupar, novinar i dopisnik BBC.

A kao pandan američkom, Tramp u Srbiji mogao bi, kaže Stupar, biti eventualno Miroslav Miškovi ako bi ga podržala SNS.

2024 © - Vesti online