Četvrtak 24.11.2016.
16:06
Vestionline

Vučićeva lutka zabranila da se govori u Skupštini

Tanjug
Boško Obradović osudio ponašanje Aleksandra Martinovića u Narodnoj Skupštini

Za 26 godina višestranačja u Srbiji, nikada se nije dogodilo da opoziciji bude zabranjeno da govori u Narodnoj skupštini.

To je novi izum SNS-a koji je u četvrtak primenio Aleksandar Martinović, na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, odbijajući da da reč poslanicima opozicije.

Tako, više od 20 poslanika opozicije nije dobilo reč, ni po jednoj tački dnevnog reda i sednica je zaključena, a da diskusija ni po jednoj tački dnevnog reda nije ni otvorena.

Pozorište "Skupština"

Jasno je da iza ovoga ne stoji Martinović već je on samo lutka u pozorišnoj predstavi Aleksandra Vučića.

Poslanici SNS-a su oni koji prave incidente u Narodnoj skupštini, kao što je to u četvrtak uradio Aleksandar Martinović, zabranivši opoziciji da uopšte dobije reč.

Zato tražimo hitno razrešenje Aleksandra Martinovića sa mesta predsednika Odbora i upozoravamo javnost da na ovaj način SNS ugrožava političku stabilnost Srbije, jer nema demokratije bez opozicije i niko ne može opoziciji da zabrani da govori u Skupštini.

SNS mora konačno da se navikne da je u Skupštini dobila novu opoziciju, i da zabrana reči opozicionim narodnim poslanicama ne dolazi u obzir.

Ko je sve ćutao?

Posebno je sramno bilo ćutanje ostalih narodnih poslanika iz redova vlasti, koji su bili svedoci Martinovićeve bahatosti i bezobrazluka, ali su to prećutali zarad golog opstanka u vlasti.

Posebno se istakao SPS koji ponekad deluje ljigavije čak i od SNS-a.

- Kao što sam u sredu i najavio, Vlada Republike Srbije izbegla je da u četvrtak dođe i odgovara na pitanja poslanika, ali nisam verovao da će ići još dalje, da nam zabrane da govorimo i na sednici Odbora - izjavio je Bošković.

Ako se ovako nastavi, onda možemo reći da je cilj SNS-a da se ukine Narodna skupština do predsedničkih izbora, jer je Skupština trenutno jedino mesto gde opozicija može da govori.

2024 © - Vesti online