Četvrtak 24.11.2016.
18:01
D. Dekić - Vesti

Ko se boji Vuka još?

Tanjug
Vuk Jeremić izaziva nervozu kod Vučića

Od onih da podmićuje kandidate opozicije kako bi ga podržali, do priča kako je u panici jer vladajući naprednjaci u predsedničku trku "guraju" premijera Aleksandra Vučića.

Jeremić se pre Jankovića sa kojim je razgovarao uopšteno o izborima, video i sa aktuelnim i bivšim šefom države Tomislavom Nikolićem i Borisom Tadićem.

Poslednja istraživanja govore da jeste najveći rival kandidatu vlasti, jer prema rezultatima Nove srpske političke misli, u slučaju da se Vučić kandiduje imao bi 29,8 odsto, a Jeremić bi zauzeo visoko drugo mesto sa 16,4.

Zaštitnik, za sada uživa poverenje 3,3 odsto građana, a Tadić 2,7, pa bi u slučaju dogovora opozicije, sabiranje procenata moglo da pregazi kandidata vlasti, ali i da Jeremiću i pre kampanje omogući opasno približavanje Vučiću.

Da je bivši šef srpske diplomatije ozbiljan protivkandidat govore nedavni izbori za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na kojima mu je za dlaku izmakla fotelja prvog na "krovu sveta".

"Drugi već pobedili, prema istraživanjima koji sami objavljaju", prokomentarisao je Vučić i ironično poželeo sreću i Jeremiću i Jankoviću, ali je svejedno vidna nervoza premijera. Tabloidi to podvlače saznanjima da će u slučaju da naprednjaci izgube predsedničke izbore, premijer podneti ostavku. Neki čak tvrde da je Zapad spremio 30 miliona dolara za rušenje Vučića.

2024 © - Vesti online