Četvrtak 24.11.2016.
00:10
ruskarec.ru, Vestionline

Komandant Vojske Ukrajine: Pružićemo otpor ruskoj agresiji!

Reuters
Opet ratni pokliči iz Ukrajine

- Razmatramo različita scenarija, od moguće eskalacije konflikta na jugoistoku Ukrajine sve do agresije velikih razmera na Ukrajinu. Po tim scenarijima razrađuju se odgovarajuće kontramere. Oružane snage spremaju se za to, popunjavaju, i u ovom trenutku mi smo sposobni da pružimo otpor Ruskoj Federaciji. Pošto se za to pripremamo, predviđamo, znači smatramo da ti scenariji mogu biti realni - rekao je Muženko u intervjuu za litvanske medije.

                      Ceo tekst možete pročitati na sajtu Ruska reč

Muženko je rekao da nema nikakvih indicija da će buduća administracija novog američkog predsednika Donalda Trampa promeniti kurs i odustati od planirane podrške Ukrajini. On je podsetio da SAD izdvajaju sredstva za reformu Oružanih snaga Ukrajine kako bi se ona uskladila sa standardima NATO-a, a finansijska podrška procenjuje se na oko 500 miliona dolara. 

- U krajnjem slučaju na osnovu onog što nam je poznato iz komunikacije sa američkom vojskom, nikakve promene se ne predviđaju. Odnosno sve i dalje ostaje na snazi, i po pitanju savetnika, i obuke naše vojske, i materijalne pomoći, o kojoj je odluka već doneta.  U ovom trenutku nemamo nikakvih drugih siganala - rekao je on. 

Komandant bataljona Azov Andrej Bilecki ranije je rekao da Rusija ako želi može da promeni situaciju na jugoistoku Ukrajine za sekundu, a u slučaju da Moskva konflikt dovede u kriznu fazu ukrajinska vojska će se ponovo "umiti krvlju".

Predsednik Državne dume Sergej Nariškin rekao je ranije da kada bi Rusija stvarno ratovala sa zemljom po potencijalima sličnoj Ukrajini onda bi to trajalo najviše četiri dana.

2024 © - Vesti online