Utorak 22.11.2016.
20:11
Tanjug, Vestionline

Evo šta je Vučić rekao Hrvatima o njihovom premijeru

Tanjug
Aleksandar Vučić: Najomiljeniji srpski političar, kažu Hrvati

Premijer Srbije hrvatskog kolegu Andreja Plenkovića vidi kao pristojnog, ozbiljnog i odgovornog čoveka koji, kako je rekao, ima svoj, ne uvek pozitivan, ali svoj stav o Srbiji. 

- Andej Plenković je uvek dobrodošao u Beograd - rekao je Vučić u intervjuu koji će Globus, kako je najavljeno, u celini objaviti 24. novembra. 

Vučić otkriva da je sa Plenkovićem do sada više puta pričao na razne teme, samo ne o odnosima Srbije i Hrvatske. 

Bar se ne lažemo

- Cilj mi je da imamo bolje odnose. Ako možemo, super, ako ne možemo, hajde da nemamo gore - naveo je premijer Vučić, koga zagrebački nedeljnik predstavlja kao najomiljenijeg srpskog političara. 

Govoreći o odnosima Srbije i Hrvatske, koji su se, kako se navodi, u proteklim godinama nezaustavljivo pogoršavali, Vučić za ovaj nedeljnik ocenjuje da ni u ovom času ti odnosi "nisu sjajni, ali su prvi put postavljeni na racionalne osnove". 

- Bar se ne lažemo - kazao je Vučić. 

O svemu smo pričali, ali o Srbiji i Hrvatskoj ne

S dolaskom Plenkovića smatra da je na pomolu razdoblje istinske normalizacije, piše Globus. 

- Plenković i ja smo, ako smem to reći a da se on ne naljuti, razgovarali nekoliko puta. Odlično smo se razumeli u svim drugim pitanjima, samo se nismo doticali pitanja Srbije i Hrvatske. Razgovarali smo i o Evropi i o Americi, ali o Hrvatskoj i Srbiji nije bilo ni jedne rečenice - ispričao je Vučić. 

Neka dođe u Beograd

Na pitanje kada se može očekivati njihov prvi susret, Vučić kaže da je Planković uvek dobrodošao u Beograd. 

U intervjuu koji će biti objavljen u četvrtak, 24. novembra, premijer Srbije, kako je navedeno, otkriva i kako je i zašto pomogao crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću da spreči državni prevrat, zašto je zabrinut za položaj Srba u Hrvatskoj, kako gleda na imenovanje Ante Gotovine za savetnika hrvatskoga ministra obrane, kao i zašto misli da bi Hrvatska i Srbija trebalo da uspostave zajedničko tržište bez granica.

2024 © - Vesti online