Utorak 22.11.2016.
16:33
Vestionline

Beker otkrio šta je razlog Novakovog kraha i da li ostaje uz Srbina!

Reuters
Nepoznata budućnost: Novak Đoković i Boris Beker uspešni sarađuju tri godina, ali...

- Prvih šest meseci su bili izvanredni. Vrhunac je bio Rolan Garos i osvajanje četvrtog Grend slema u nizu.To nije uradio niko od 1969. godine i igrača koji se zvao Rod Lejver. Normalno je da mu je pala motivacija posle toga. On posle toga praktično nije znao šta je sledeći veliki cilj - rekao je Beker za "CNN".

Nemac kaže kaže da je pad posle osvajanja Rolan Garosa bio očekivan. On ističe da su našem asu nedostajali i Rodžer Federer i Rafael Nadal u drugom delu sezone. 

- Novak više nije imao protivnike. Njegovo vreme je bilo sa Nadalom i Federerom. Endi je uvek bio četvrti momak. Novak je izgubio svoje rivale, a Marej pokazuje nešto što ranije nije pokazivao.

Beker je uveren da će se Novak opet da bude onaj stari.

- Ovaj finiš sezone bi mogao da bude prekretnica za Novakovu 2017. Koliko god da će ga boleti ovaj poraz, to će ga verovatno inspirisati, biće ponovo motivisan za sledeću godinu. Možda je to na kraju i bila dobra stvar.

Na pitanje da li i dalje ostaje trener našeg asa, Beker je rekao:

- Voleo bih da ostanemo zajedno, ali pita se šef. Novak je takmičar u srcu. Kada bih morao da odaberem jednog igrača koji bi igrao za moj život, odabrao bih Đokovića. Toliko mu verujem - zaključio je Beker.

2024 © - Vesti online