Utorak 22.11.2016.
16:37
b92.net

"Tramp, Hilari... Nama je svejedno, odnos SAD prema Srbiji ostaće isti"

youtube.com/Goli Zivot TV HAPPY
Tramp je pre svega biznismen: Milan Panić

- Ne očekujem promenu na bilo kom nivou. Srbija je vrlo važna zemlja u svetu, ali što se tiče Amerike i američke politike prema Srbiji ona se neće menjati. Neće se menjati ni za ovo vreme, a verovatno ni u budućnosti - rekao je Panić za TV Prva u emisiji "150 minuta", dodavši da Amerikanci gledaju na Srbiju kao na deo Evrope.

Kako je rekao, ne bi se ništa promenilo u odnosu SAD prema Srbiji ni da je pobedila Hilari Klinton. Ipak, on smatra da cela porodica Klinton mora da izađe iz američke politike.

- Klintonovo vreme je završeno. Na mene uticaj ima i bombardovanje, ali ja sada govorim i kao Amerikanac. Apelovao sam na predsednika Klintona da ne bombarduje Srbiju. Moja pozicija je bila filozofska - mi smo pobedili komunizam bez bombi, demokratija i kapitalizam su pobedili komunizam bez bombi, a onda smo, što se mene tiče, počeli da uz bombe učimo o svetskoj demokratiji. Moja poruka Klintonu je bila da je to tragedija i od tada sam postao anti-Klinton, to je javno moj stav i smatram da oni moraju da izađu iz američke politike - rekao je on.

Promena u odnosima u spoljnoj politici, smatra Panić, biće na relaciji SAD i Rusija.

- Odnosi između Rusije i Amerike će biti bolji, zato što će biti više razumevanja Amerikanaca prema Rusiji, ali i Rusa prema Americi. Dve zemlje su svakoga dana sve bliže, više nego što su ikada bile pre - rekao je Panić.

Govoreći za TV Prvu, Panić je rekao i da je teško predvideti Trampove poteze, kao i da je moguće da će posetiti Srbiju.

- Ako čuje da je dobra hrana, možda dođe zbog hrane. Ali će verovatno doći zato što je njegova žena iz Jugoslavije - rekao je Panić.

Panić je rekao i da je Tramp biznismen i da su sve šanse da će voditi zemlju kao biznismen, a ne kao političar.

2024 © - Vesti online