Utorak 22.11.2016.
16:04
Tanjug

Vučić se sastaje sa šefom NATO, a evo šta su nam poručili iz Alijanse

Tanjug
Jens Stoltenberg i Aleksandar Vučić sastali su se i pre godinu dana u Briselu

A pred sutrašnji sastanak srpskog premijera i prvog čoveka Alijanse, iz aNATO-a su poručili da Severnoatlantska alijansa u potpunosti poštuje politiku neutralnosti Srbije.

- U potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije i pridajemo veliki značaj pravu suverenih zemalja da same donose odluke - poručio je zvaničnik NATO u izjavi za Tanjug i istakao da očekuje da će osnovna tema razgovora dvojice zvaničnika biti saradnja Srbije i Alijanse.

- NATO i Srbija dele iste bezbednosne izazove i vrednosti. Mi pozdravljamo produbljivanje kako političkog dijaloga, tako i praktične saradnje sa Srbijom na pitanjima koja su od zajedničkog interesa - istakao je taj zvaničnik NATO.

Prema istim izvoru, Severnoatlantska alijansa naglašava da pozdravlja i napredak postignut u dijalogu Beograda i Prištine, kome posreduje EU.

- NATO će nastaviti da pomaže u izgradnji stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu - zaključio je NATO zvaničnik.

Iz Alijanse takođe podsećaju da je generalni sekretar NATO posetio Beograd u novembru 2015. godine, kada se sastao sa premijerom Vučićem.

Dodaje se da je Srbija u januaru 2015. godine usaglasila Individualni akcioni plan partnerstva (IPAP) sa NATO, što je dovelo dubljeg dijaloga i praktične saradnje, prvenstveno u oblasti reforme odbrane.

2024 © - Vesti online