Utorak 22.11.2016.
14:24
Tanjug

"Premijer je državnik, a Zaštitnik građana huškač"

A. Čukić
Brani rušenje ilegalnog objekta u Novom Pazaru: Muamer Zukorlić

Zukorlić je novinarima u parlamentu kazao da je Vučić svojim stavom pokazao da zakoni i sistem države za cilj treba da imaju zaštitu interesa građana, mir i stabilnost, te da slovo zakona ne sme da bude sredstvo političkog obračuna.

- To je, nažalost, ovih dana bilo aktuelno sa pozicije lokalne vlasti i sandžačkih političara u obračunu sa mnom. Zato se ja zahvaljujem premijeru Vučiću na tom stavu i smatram da je veoma dobro i mudro postupio - rekao je Zukorlić.

Komentarišući izjavu Zaštitnika Saše Jankovića koji je govorio o selektivnoj suspenziji zakona, Zukorlić je rekao da on ne vrši funkciju zaštitnika građana već da svoje stavove i ponašanje formuliše shodno izvesnim političkim interesima.

- To je skandalozno. Ne može on da huška državu protiv građana. Zaštitnik građana je kao advokat odbrane, on ne može da bude na strani tužioca nikada u odnosu na svog klijenta, a građani su klijenti zaštitnika građana. Ovo je paradoks - rekao je on.

Kaže i da nije iznednađen, jer "zna kako se Janković ponašao 2010. godine" prilikom konstituisanja Bošnjačkog nacionalnog veća kada je, kaže, javno bio na strani vlade Borisa Tadića i tadašnjeg ministra za ljudska i manjinska prava.

Zukorlić je prokomentarisao da je on na naslovnoj strani jednih dnevnih novina bio šest dana, dok je recimo Tramp bio dva dana, cunami tri dana, a poplave u Srbiji četiri dana.

2024 © - Vesti online