Utorak 22.11.2016.
10:24
M. Topalović - Vesti

Katar ima savršen plan da postane prvak na Mundijalu 2022. godine

Instagram
Fudbalski bum u Kataru

Katar je jedna od najbogatijih država na svetu. Domaćini Mundijala 2022. godine imaju plan kako da pokore fudbalski svet.

Trenutno 112. reprezentacija svijeta ulaže preko 200 milijardi dolara u preojekte vezane za fudbal. Već su počeli da dovode igrače i trenere sa strane koji će im omogućiti kvalitetan rad. Španska legenda, Ćavi, trenutno igra za katarski Al Sad, a domaćini Mundijala planiraju ga za trenera u reprezentaciji na prvenstvu kada budu domaćini.

Mnoga deca od 11 i više godina treniraju u fudbalskim školama pod nadzorom trenera iz čitavog sveta. Manuel Nojer i Iker Kasiljas su već pozvani da treniaju mlade golmane u Kataru posle završetka karijere,a pozive uskoro očekuju Pele i Maradona.

Katar je otvorio mnoge fudbalske škole za decu u Africi Centralnoj Americi i Aziji. Najbolji dolaze u Dohu na usavršavanje, gde  bi trebali da dobiju katarsko državljanstvo i igraju za ovu zemlju 2022. godine.

Katarski mladi tim je nedavno savladao vršnjake iz Brazila sa 6:1, a slavili su i protiv omladinaca Mančester Junajteda sa 5:1.

Neverovatan projekat koji će svoj vrhunac doživjeti na Mundijalu 2022. godine

2024 © - Vesti online