Utorak 22.11.2016.
06:30
Vestionline

Ukoliko želite da smršate, ovih 5 vežbi nikako ne smete da preskočite

pixabay.com
Fizičkom aktivnošću do lepota i zdravlja

1. Čučanj, mnogi ga nazivaju "njegovo veličanstvo", i uopšte ne preteruju, odlična vežba koja angažuje mišiće nogu i sedalnu regiju. Sagoreva veliku količinu energije što posebno utiče na mršavljenje. Pogrešno je mišljenje da čučnjevima samo povećavate mišićnu mase istina je da ovom vežbom možete doći do svakog cilja ako je na pravi način koristite. 

2. Sklekovi, devojke uglavnom misle da je to "muška" vežba, ali zar ne žele sve devojke da imaju lepe i zategnute ruke, pogotovo tricepse. Ubacite u svoj trening ovu vežbu i nećete se pokajati, za početak možete raditi lakšu verziju vežbe gde ste oslonjeni na kolenima. 

3. Iskorak, još jedna od vežbi koja angažuje kompletnu muskulaturu nogu i sedalne regije. Postoji dosta varijacije ove vežbe, ali koju god vi da odaberete nećete pogrešiti. Koliko su važni mišići nogu govori i poslovica: "Za slabe noge, svaki cilj je nedostižan".

4. Kardio, nije vežba, ali je aktivnost koju morate imati u svom planu treninga. Možete da birate, trčanje, brzo hodanje, vožnja bicikla, plivanje, penjanje uz stepenice, na vama je da izaberete. Od kardio aktivnosti ćete imati mnoštvo benefita a jedan od najbitnijih je svakako zdravlje. 

5. Trbušnjaci, ako je neka vežba na vrhu moje liste kao najbitnija onda je to vežba za stomak. Na početku svakog treninga odvojite bar 10 minuta za trbušnjake, budite kreativni i mislite o ravnom i zategnutom stomaku, biće lakše, verujte. 

2024 © - Vesti online