Ponedeljak 21.11.2016.
14:34
Srna

"Incko je jedan obični smutljaroš, vreme je da ode!"

Tanjug
Prošlo vreme visokog predstavnika: Milorad Dodik

Komentarišući poslednje izjave visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da iz Srpske godinama dolaze netrpeljivosti "koje se negativno prelivaju na Federaciju BiH (FBiH)", Dodik je rekao novinarima da visoki predstavnik samo hoda po svetu i laže o Srpskoj, zbog čega ne zaslužuje ni da bude komentarisan.

Dodik smatra da se Incko užasno plaši Bošnjaka jer nikada nije rekao ništa o lošem stanju u FBiH koje je vidljivo godinama unazad.

- On mora da kupi mir u Sarajevu jer tamo dobija platu. Ako se muslimani okupe pred njegovom rezidencijom i kažu: "Incko idi van!", on može da ode. Zato on to radi. To je jedna patološka potreba i interesno šićardžijska pozicija u kojoj visoki predstavnik želi da očuva svoju dobru platu - kaže predsednik Srpske.

On je dodao da je Incko "jedan obični smutljaroš" koji je problematizovanjem Srpske ostao duže na poziciji nego što je to bilo potrebno.

- Svih tih meseci dobijao je 25.000 evra platu i to svesno radi da bi ostao na poziciji, i dalje ukazujući na neke probleme. Republika Srpska nikada nije bila problem, već su to bili visoki predstavnik i oni koji su nametali rešenja. Da li su očekivali da mi ovde, uvijek kada nešto bajno smisle za našu dobru budućnost, kako govore, mi sve prihvatimo? - naveo je Dodik.

2024 © - Vesti online