Ponedeljak 21.11.2016.
13:11
Vestionline, rs.sputniknews.com

"Kada nam neko preti, na udaru je naših raketnih sistema"

Tanjug/AP
Rusija zabrinuta zbog načina na koji NATO donosi odluke: Vladimir Putin

Komentarišući događaje u Ukrajini i priključenje Krima Rusiji, Putin je izjavio da bi posledice u slučaju pojave SAD i NATO-a u vojnoj bazi u Sevastopolju mogle biti veoma teške.

- Veoma teške, jer baza sama po sebi ništa ne znači. Međutim, želeo bih da primetim jednu nijansu. Zašto tako oštro reagujemo na širenje NATO-a? Nas brine praksa donošenja odluka. Znam kako se donose odluke. Kada zemlja postane članica NATO-a, veoma joj je teško da se odupre pritisku tako velikih država, lidera NATO-a, kao i SAD. Tamo se lako može pojaviti bilo šta: sistemi protivraketne odbrane i nove baze, a ako zatreba i novi udarni kompleksi. Šta mi da radimo? Zbog toga treba da preduzmemo kontramere, tj. stavimo pod udar naših raketnih sistema one objekte koji, prema našem mišljenju, počinju da nam prete. Situacija se napreže - rekao je predsednik Rusije u intervjuu u filmu Olivera Stouna "Ukrajina u vatri", čija premijera će se održati danas (21. novembar) na televiziji REN TV u 15 časova.

- Ne razumem uvek logiku naših partnera. Nekad se stvara utisak da žele da drže u stanju potčinjenosti i discipline svoj sopstveni zapadni tzv. atlantski kamp. Zato je potreban spoljašnji neprijatelj - dodao je Putin.



2024 © - Vesti online